Een nieuwe start, een nieuw begin

Na het zomerreces zijn de veteranenteams 1 en 2 weer begonnen aan een nieuw voetbalseizoen. Woensdag 10 augustus stond de 1e training weer op het programma, maar een overdosis aan spelers was nog aan het genieten van een welverdiende vakantie. De bekerduels konden we zien als oefenwedstrijden, maar om uiteenlopende redenen konden we in die weken maar slechts 1 team op de been brengen. In dit verslag nemen we VE 1 onder een vergrootglas. De eerste competitiewedstrijd speelden we thuis tegen Dedemsvaart VE 1. Ondergetekende moest gelijk al het doel gaan verdedigen en deed dat met verve en veel plezier. De gastheren waren duidelijk de bovenliggende partij en sloten dit duel dan ook af met een 4-1 overwinning na een 3-0 ruststand. Pettrik Neppelenbroek tekende voor 2 doelpunten, na goede assists van Gerben Valk die als gastspeler fungeerde. De overige treffers kwamen van Bram Wiersum en Bert Sibelt. Daardoor was de eerste overwinning van het seizoen een feit. Een week later werd Overwetering aangedaan. Ardin Boschman ging als gastspeler mee. Lemelerveld VE 1 was ook hier de betere ploeg, en dat resulteerde in een 0-3 ruststand door doelpunten van Pettrik (2x) en een kopbal van ondergetekende. Ook in de 2e helft bleven we als team strijden voor een goed resultaat, en dat lukte ook. Ogt. moest trouwens nog even weer op doel staan, maar hield het doel in die paar minuten gewoon schoon. Niets ten nadele van de vaste doelman overigens! Na goede assists van gastspeler Ardin Boschman konden Bram Wiersum en ogt. nogmaals het net laten bollen. Overwetering scoorde doordat de bal door een van onze verdedigers ietwat ongelukkig in eigen doel belandde. De einduitslag werd hierdoor 1-5 voor de oranje-witte brigade van Hansi Boem en Freddy van Bierman en Buurman. Vandaag werd helaas de eerste zeperd een feit door met 3-5 van Rohda R. VE 2 te verliezen, en dit na een 2-1 voorsprong in de rust (doelpunten van Ronald Verhoef 2x en tevens gastspeler, tezamen met Dennis Nijenhuis (5e) en Lamin Bayo na een assist van Verhoef). We hebben als team genoeg aanknopingspunten voor een goed seizoen. Kort samengevat. Elke week worden er 3 volle helften gespeeld! Wordt vervolgd.

Eduard van Tolij (VE 1)