De VE1 tandem dendert door

We verlieten het vorige verslag met de wetenschap dat we toen 9 punten uit 5 gespeelde duels hadden. Overwinningen tegen Dedemsvaart, Overwetering en Hoonhorst en nederlagen tegen resp. Rohda R. VE2 en FC RDC. Zondag 16 oktober stond voor het elftal van leiders Hans en Freddy het treffen thuis tegen Broekland op het programma. Bij dit duel was ondergetekende helaas afwezig vanwege andere afspraken, maar later werd duidelijk dat dit duel met een 5-3 overwinning werd afgesloten, zodat er een sprongetje op de ranglijst werd gemaakt naar de 3e plaats met 12 punten uit 6 wedstrijden. Alleen de eerste twee veteranenelftallen van Rohda Raalte deelden de plekken 1 en 2. Wij blijven gewoon naar onszelf kijken en doen het op dit moment ver boven verwachting, maar dat alles ook aangevuld met 2 of 3 gastspelers van overige teams, maar we staan daar toch mooi! Tevens is het vertoonde spel best wel sprankelend te noemen met hier en daar goede aanvallen en uitvallen op de juiste momenten dat het nodig is. De week erna was er voor de meeste elftallen een vrije zondag ingepland. Voor de meesten goed om de nodige pijntjes of andere blessures te laten herstellen. Gisteren (lees zondag 30 oktober) stond voor ons team het altijd lastige uitduel tegen Noord Veluwe Boys uit Hattemerbroek op de rol. Vooraf kun je zeggen dat het geen makkelijk duel zal worden, maar eenmaal afgetrapt werd er gewoon fris van de lever gevoetbald. We deden niets voor hun onder en creeerden zelfs de nodige kansen. De 0-1 kwam van de voet van gastspeler Stephan Reimink die de bal met verve controleerde en wegdraaide van zijn directe tegenstander en daarop gemakkelijk kon scoren. Ook de 0-2 was een goed opgezette aanval over diverse schijven. Weer belandde de bal bij Stephan die de bal droog kon binnen knallen. Daarna kregen we een ongelukkig gegeven strafschop te verwerken. Tot ontzetting van alles en iedereen in oranje-wit gaf de leidsman de thuisploeg een strafschop. Deze werd feilloos benut door de gastheren, zodat de ruststand op 1-2 werd bepaald. Na de thee ging het bij tijd en wijle mooi gelijk op, maar wij waren wel de bovenliggende ploeg met het beste spel. Toch kwam NVB op gelijke hoogte door een ongelukkige inspeelpass die door een van hun aanvallers werd onderschept en deze kon alleen op doelman Alfred afstevenen en de 2-2 binnen prikken. We toonden wel mentale veerkracht en raakten door dat alles niet van slag. Gastspeler Ferdinand viel in voor ondergetekende en was op weg om zijn rol binnen het veteranenteam waar te gaan maken. Ook in de achterhoede werd er (bijna) niets weggegeven, waarbij vooral linksback Arjan een puike partij speelde, maar niets ten nadele van alle overige spelers trouwens. Een ieder heeft zijn stinkende best gedaan. Nadat Stephan via een assist van Ferdinand de 2-3 had gescoord gebeurde vlak voor tijd toch het ongelooflijke! Ferdinand wordt aan de linkerkant voorin aangespeeld, zoekt zijn directe rechtsback op, kapt deze heel simpel uit, legt het neer op zijn rechtervoet en schiet het leer laag strak bij de eerste paal achter de keeper van NVB. Een beauty van een goal!

Zodoende werd de einduitslag van deze wedstrijd op 2-4 bepaald. Een terechte overwinning voor de oranje-witten. Hierdoor blijven we op een 3e plaats staan met 15 uit 7, pal achter Rohda VE2 (18 pnt) en Rohda VE1 (21 pnt), ook uit 7 gespeelde duels. Komende zondag spelen we uit tegen de koploper uit Raalte, Rohda R. VE1, aanvang in Raalte is om 09.30 uur. Wordt vervolgd.

Eduard van Tolij