Een hecht groepje

Na de nederlaag thuis tegen Rohda R. VE2 gingen we als team de week daarop, we schrijven zondag 2 oktober, de strijd thuis aan tegen Hoonhorst VE1. We stonden gedeelde tweede op de ranglijst. Onder goede omstandigheden werd er afgetrapt op sportpark Heidepark. De thuisclub was duidelijk de betere ploeg met een waslijst aan mogelijkheden. Bram Wiersum mocht aanleggen voor de eerste twee doelpunten. Hij schoof de bal in beide gevallen diagonaal binnen. De tweede variant was een goede combinatie met Johan van de Berg. Hoonhorst kon daar weinig tegenover stellen, zodat we met een 2-0 voorsprong de rust in gingen. Na de rust bleven de oranje-witten het spel dicteren op de helft van de Hoonhakkers. Waar een hogere score tot de mogelijkheden behoorde, werd er nog eenmaal raak gekopt na een goede voorzet van gastspeler Aschwin Rientjes. De auteur van dit stukje kon de bal doeltreffend binnen knikken, zodat de eindstand op 3-0 werd bepaald. We stonden op een stevige 2e plaats op de ranglijst met 9 punten uit 4 gespeelde duels. Een week later werd nieuwkomer FC RDC VE1 aangedaan door de mannen van trainer/leider Hans Zwakenberg. Voor ons een geheel onbekende, want deze ploeg waren we nog niet eerder tegengekomen. In de beginfase konden we nog aardig mee met de gastheren uit Deventer. We kwamen zelfs op een 0-1 voorsprong door een rake kopbal van Lamin Bayo na een goed afgemeten voorzet vanaf rechts. Even later was het al weer gelijk door een dijk van een directe vrije trap, want deze belandde pardoes in de kruising. Doelman Alfred had hierop geen enkel verweer (deze was zelfs voor een topdoelman onhoudbaar!), 1-1. Dit was tevens de ruststand. Na de theepauze verloren we duidelijk de grip op de wedstrijd en FC RDC was de bovenliggende partij, maar ze kregen de doelpunten wel makkelijk in de schoot geworpen. Bij de 2-1 werd de buitenspelval omzeild door een der aanvallers, want hij omspeelde de uitgekomen Alfred door de bal langs hem heen te spelen en kon zo het leder simpel in het doel schuiven. De 3-1 was een penalty die niet gegeven had moeten worden, want even daarvoor hadden de oranje-witten een hoekschop moeten hebben, maar deze werd niet gegeven. De strafschop werd feilloos benut. Gastspeler Guido Hulsman kwam nog een keer oog in oog met de Deventer doelman, maar zijn inzet trof geen doel. Daarna werd er nog een penalty toegekend aan de thuisploeg, omdat een aanvaller contact zocht met Arjan, en wel heel theatraal naar de grond ging. Wederom tuimelde de arbiter erin, waarop FC RDC kon aanleggen voor de 4-1. Dit was tevens de eindstand van deze wedstrijd. Mede door foute keuzes en niet simpel spelen werd deze wedstrijd verdiend verloren, maar wel ietwat geflatteerd!

Tot de volgende.

Eduard van Tolij