Spelvreugde

In de nazit kwam de vraag naar boven wat de kop van dit verslagje zou moeten worden. We hebben gekozen voor het woord spelvreugde, omdat dit er af spatte tijdens het duel tegen Eerbeekse Boys. Lemelerveld won, mede door een flinke dosis spelvreugde, vandaag met ruime cijfers van Eerbeekse Boys, het werd 6-2.

In het eerste kwartier leek een overwinning van de thuisploeg onvoorstelbaar. De gasten domineerden, waren veel scherper en feller in de duels. Het middenveld van Lemelerveld werd compleet overlopen en de thuisploeg had het aan doelman Rik Ramaker te danken dat het na 15 minuten nog 0-0 stond. De Lemelerveldse goalie stond weer ouderwets de ballen uit het doel te rammelen en dat was nodig ook. Na het kwartiertje billenknijpen kwam de ploeg van Richard Smit toch op voorsprong. Jordy Lugtenberg schoot vanaf 30 meter de bal loeihard achter doelman Thomassen; 1-0. Hierna was Lemelerveld de gevaarlijkste ploeg. Na een half uur bracht Stijn Kogelman na een vlotte combinatie de bal bij Job Heerink, die simpel kon binnentikken; 2-0. Twee minuten later was het opnieuw Job Heerink die wist te scoren, dit keer na een goede actie van Jordy Lugtenberg. Vlak voor rust liet verdediger Jorn Brummelenbos zich verrassen met een steekbal binnndoor en Raymond Kars tekende voor de 3-1, tevens de ruststand.

Na rust duurde het maar even totdat Lemelerveld de eventuele ambities van de gasten de grond in boorde. Jordy Lugtenberg kopte achterwaarts over de doelman heen en de marge was met een stand van 4-1 weer drie doelpunten. In de 59e minuut tekende Wesley Vlierman met een uitstekende vrije trap de 5-1 aan, maar balverlies in de Lemelerveldse defensie bracht de bal bij Guide Smeenk, die doelman Ramaker wist te verschalken. Het slotakkoord van vanmiddag was voor uitblinker Jordy Lugtenberg, die de buitenspelval wist te omzuilen en makkelijk zijn derde van de middag kon scoren; 6-2. Hij kreeg hierna onder luid applaus een publiekswissel.

Een lekkere overwinning van Lemelerveld, dat hiermee een prima antwoord gaf op de nederlaag van vorige week tegen Warnsveldse Boys. Lemelerveld blijft tweede op de ranglijst, met 15 punten uit zes wedstrijden.

Na de wedstrijd was er nog een gezellige bijeenkomst met spelers van het 1e en 2e en supporters. Aanvoerder Arjan Morrenhof van het 2e en hoofdtrainer Richard Smit werden geinterviewd en aansluitend kon worden genoten van een uitgebreid oktoberbuffet van Catering en Partyservice Raymond de Haan. Prima dagje zo, zeker omdat het 1e en het 2e allebei wonnen. Volgende week speelt Lemelerveld 1 een uitwedstrijd tegen Witkampers. Aanvang 14.00 uur.

Opstelling Lemelerveld: Rik Ramaker, Jordi de Haan, Jasper Gerritzen, Joey Nijenkamp, Jorn Brummelenbos, Jeroen Exel, Robin Morrenhof, Jordy Lugtenberg (Jaron Hulsink), Stijn Kogelman, Wesley Vlierman (65. Bram van der Kolk) en Job Heerink (72. Teun in de Wal)