Zwaar bevochten winst bij  Activia 2

Activia  is een gezellige volksclub aan de overkant van de oude IJsselbrug in Deventer. Hazes en consorten is  de favoriete muziek  van de mensen van de Steenenkamer en De Worp.

Eenmaal op het veld is er op de kleine  prima bespeelbare grasmat van gezelligheid geen sprake. De rood-witte zwarte brigade van Activia klapte er ook  vandaag vanaf het beginsignaal vol op.  We dankten  doelman Tom Hulsman  dat hij in de beginfase   met een schitterende save een carambole net over de lat tikte.  Omdat ook de boys van Paul Kloosterman er vol ingingen was er van goed voetbal vaak geen sprake. De aanvallers van Activia behorende tot het sterkste deel van de ploeg. Arjan Morrenhof had er een gele prent voor over om een Activiaan de doorgang naar Tom Hulsman  te beletten. Voor rust kregen we via Robin Vlierman en Daan Endeman een paar beste kansen maar de schoten gingen net naast.  Na rust ontspon zich een geweldige strijd. We namen het heft in handen en na het missen van een paar dikke mogelijkheden kopte Len Sibelt uit een voorzet van Luuk Visscher schitterend binnen. Lang konden we niet genieten van de voorsprong want binnen enkele minuten was het aan de andere kant raak. Op een uur spelen kopte Marko Hazelhekke een hoekschop van Len Sibelt keihard tegen de touwen; 1-2.  De rots in de verdediging ging net als altijd voorop in de strijd en kroonde zich met het doelpunt tot matchwinner!! Daarna hadden we de  partij kunnen en moeten beslissen. Het was soms prijsschieten maar steeds lag er wel een Activist in de baan van schoten van Len Sibelt,  Glenn van de Berg of Rik Lugtenberg.  Sam had zijn derde van het seizoen kunnen maken maar na het omspelen van de keeper was de hoek te moeilijk voor een treffer. Activia speelde  in de slotfase alles of niets en stoomde zelfs de keeper van de Activianen mee naar voren om een gelijkspel uit het vuur te slepen. Met veel passie trokken we de overwinning dik verdiend over de streep.  De derde overwinning op rij en de manier waarop zorgt voor een bak zelfvertrouwen. Mede dankzij een prima georganiseerd Oktoberfest buffet was het, ook al door de dikke winst van het eerste elftal,  een geweldige sfeer in de sportkantine.  A.s zondag komt WSV 2 op bezoek. De laagvlieger uit Apeldoorn verraste vandaag met de winst op koploper Loenermark. We zijn gewaarschuwd!

Opstelling: Tom Hulsman, Stef Tielbeke, Arjan Morrenhof ( 60 Rutger Kuttschruiter) Marko Hazelhekke,Daan Endeman ( 45 Luuk Visscher) Woter van de Kolk, Robin Vlierman, Rik Lugtenberg, Sam Veltjen, Len Sibelt en Jorik Smit ( 64 Glenn van de Berg)