Breien op de Muggert

Misschien een beetje laat, misschien ook niet. Beter laat dan nooit, om er maar even een cliché in te gooien. Hierbij dan eindelijk het verslag van afgelopen zondag. Misschien dat u het wel weer vergeten bent. Waarschijnlijk bent u al met de gedachten bij de volgende opponent. Geen probleem. Tjeuke is de helft ook alweer vergeten, Welke helft vraagt u zich af? Dat weet Tjeuke ook niet meer. Enfin, Wat Tjeuke wel nog weet is dat hij flink onder de indruk was en eigenlijk ook nog steeds is. Het duurde een week om hiervan enigszins te herstellen. Het lukte vandaag (vrijdag) pas om weer eens een woord op papier te krijgen.

Wat was nou het probleem? Nou, in principe was er geen probleem. Het was meer een opzienbaring. Een rijke ervaring, een eclatante happening. Wat was er nou aan de hand? De mannen van Lemelerveld 4 speelden afgelopen zondag tegen. Wesepe 2. Wesepe, nu zullen uw hersencellen al wel langzaam beginnen te kraken. Bij een enkeling onder u zal er wel een lampje gaan branden. Ja inderdaad, het sterrenensemble speelde afgelopen de uitwedstrijd op de Muggert.

De Muggert, het illustere sportpark van weleer. Een sportpark met een geschiedschrijving dat nog ver voor het jaar 0 en allerlei mythen en sagen zijn oorsprong vind. Het sportpark overleefde de vele veldslagen door de eeuwen heen en biedt nu het podium voor de voetbal teams uit Wesepe. Sommigen zeggen dat het maar een normaal sportpark is. Het zou volgens een enkeling al blij mogen zijn dat het de naam van sportpark mag dragen. Maar de kenners weten wel beter. Sportpark de Muggert, zoals elke moslim eens in zijn leven 7 keer een rondje om de Kaäba moet hebben gelopen, moet een voetballer eigenlijk eens in zijn leven op sportpark de Muggert hebben gespeeld.

De mannen van Lemelerveld 4 waren klaarblijkelijk ook onder de indruk. Het vertoonde spel enigszins lankmoedig en het leek meer op breien dan op voetballen. Het was een wedstrijd die meer op een breiclubje ergens in een willekeurig bejaarden huis plaatsvond. Lemelerveld bleef maar breien, maar had de breinaalden niet. Wesepe daarentegen had de breinaalden maar had simpelweg geen puf en energie om eens een keer goed met een breinnaald te steken. Per abuis leukte het Wesepe om de breinaald zodanig te steken dat het zowaar een doelpunt opleverde, hun verdere pogingen leverden door gebrek aan precisie niets op. Lemelerveld probeer was vooral aan het breien zonder naalden. Op geen enkel moment werden zij daadkrachtig. Tot vlak voor het einde van de wedstrijd. Twan schokker wist met een hoofd de gemiste breinaald te benutten en stak raak. De breipartij eindigde zodoende in een gelijkspel: 1-1.
Laten we het er maar op houden dat het sportpark zo imponerend was.

BELANGRIJK!
Het is de gehaktbalkeuringsdienst opgevallen dat er de laatste tijd wel erg belabberde ballen uit het jus tevoorschijn worden getoverd, als ze het fenomeen jus überhaupt al kennen. Het is volgens onze connaisseurs slecht gesteld met de ballen het niveau daalt en er wordt eigenlijk maar weinig aandacht aan besteed. Zelf bij de thuisbasis wordt hier en daar zelfs al een klaagzang opgevangen. Vandaar dat Tjeuke hierbij de noodklok wil luiden! Zie dit bericht niet als klacht, maar als opbouwende kritiek. Samen moeten we er weer voor zorgen dat de gehaktbal weer DE delicatesse in de voetbalkantine wordt. In de ideale wereld zou iedereen voor het betreden al uitkijken naar het balletje na de wedstrijd. Nu weet Tjeuke ook wel dat dit een utopie is, maar als we er samen aan werken, kunnen we het stapje voor stapje voor een betere wereld zorgen!

Een betere wereld begint bij betere gehaktballen en de perfecte gehaktbal moet nog reeds gevonden worden
– Tjeuke Klinkhamer, 20-06-2016

Gehaktbalscore Wespe: 3.5   “Geen gehaktbal nemen is ’t niet waard” (hierbij willen we nog even vermelden dat dit geciteerd is uit de ‘app-groep’ van Lemelerveld 4, de persoon in kwestie vond het klaarblijkelijk zo belangrijk om iedereen te waarschuwen dat de bal wel slecht moet zijn geweest)
de score wordt aan de hand van een aantal criteria zoals smaak, prijs en service door een paar ervaren experts bepaald. Over de uitslag kan niet worden gecorrespondeerd