Tom Hulsman held van de avond in bekerduel

De beste grap, voorafgaand aan het bekerduel tegen Hellendoorn,  kwam van onze aanvoerder en verdediger Arjan Morrenhof. Op de vraag of hij met het eerste elftal afgelopen zondag tegen die topspits Rozen van Overwetering lekker gespeeld had antwoordde hij: “ Ja dat ging best goed, ik was zondag al weer terug in Lemelerveld toen ik weer terug moest naar Olst, ik bleek die Rozen nog steeds in de zak te hebben”!

Dan de donderdagavond; De berichten vooraf waren onheilspellend: Regen en storm wat het weer betreft en de kracht van Hellendoorn 2, uitkomend in de zaterdag 1e klasse. Een ontzettend goeie snelle ploeg volgens scout Henk Z.  Trainer  Paul Kloosterman had het tactisch plan klaar en achteraf moest ook de Hellendoorn trainer bekennen dat zijn ploeg daar geen antwoord op had. In de 15e minuut vond de weer prima spelende Len Sibelt met een geweldige pass Rik Lugtenberg. Jorik Smit was er als de kippen bij om de teruggelegde bal met een halve omhaal tot doelpunt te promoveren. Hellendoorn had daarna meer balbezit en liet zien goed te kunnen voetballen maar echt gevaarlijk werden ze niet. Arjan en ook Marko Hazelhekke en de rest van de verdedigers  hadden de Hellendoorn aanvallers ” in de zak” om in sinterklaastermen te spreken. Halverwege de tweede helft werd het door wat omzettingen aan onze kant toch 1-1 door een kopbal die onhoudbaar  achter Tom Hulsman verdween. We hadden de wedstrijd binnen de reguliere tijd ekunnen beslissen. Sam Veltjen mistte alleen voor de keeper en pal voor tijd schoot  Rik Lugtenberg een strafschop niet hard genoeg in. De keeper, die even daarvoor Jorik Smit onderuit had  gekegeld,  redde bekwaam. De strafschoppenserie werd er een van de missers maar we spreken liever van knap keeperswerk. Doelman Tom Hulsman  kon zich uitleven in een van zijn grootste hobby’s: Strafschoppen stoppen! Van de zeven Hellendoornse strafschoppen pakte hij er vier!!! Ook de Hellendoornkeeper stond zijn mannetje  maar middenvelder Robin Vlierman  voltrok met de 7e strafschop het vonnis en gaan we door de 8e finale van het bekertoernooi. Complimenten voor de uitstekende scheidsrechter van Leeuwen uit Heerde die op zijn beurt de beide grensrechters bedankte  voor hun correcte manier van vlaggen. En dat mag ook weleens gezegd!