Verdedigen is ook een kunst

Vandaag in het uitduel bij Eerbeekse Boys bleken de aanvallers aan beide kanten net even wat scherper dan de verdedigers. Het leverde een spannende en vermakelijke pot voetbal op. Op het prachtige gras/kunst veld ( waarom speelt niet iedereen op zo’n veld?) van Eerbeek ontspon zich een mooi voetbalgevecht waarbij aan het eind een ieder tevreden was met de puntendeling. Centrale verdediger Marko Hazelhekke bleef vandaag met een knieblessure aan de kant. Een fraaie poeier van dik 25 meter van Arjan Morrenhof leverde binnen het kwartier ons de voorsprong: 0-1. Nog voor rust maakte Eerbeekse boys, door een schot vanaf de zestien en een strakke voorzet, de achterstand ongedaan. Toen ze enkele minuten voor rust ook nog de 3-1 maakten leek het een verloren zondag te worden. We hebben dan altijd nog onze gangmaker Rik Lugtenberg in de ploeg die op aangeven van Jorik Smit nog voor de thee de 3-2 maakte. Na rust met Len Sibelt op 10 werden we de baas over de wedstrijd. Glenn van de Berg lobte over de keeper net naast. Na de wedstrijd bleek waarom: De rechterschoen van Glenn was helemaal open gescheurd en dan ontbreekt de precisiezo zagen we ook al in de eerste helft een keer. We bleven gaan voor de 3-3 tot het slippertje onder de schoen van onze doorgaans zo betrouwbare aanvoerder Arjan Morrenhof de Eerbeek spits vrije doorgang verschafte. Tom Hulsman redde nog in eerste instantie maar werd toch de 4-2 binnen getikt. De veerkracht van de boys van Paul Kloosterman leverde zomaar de 4-3 door een kopbal van Rik Lugtenberg. Daarna kreeg hij geen strafschop toen hij werd gevloerd binnen de zestien maar slechts een indirecte vrije trap. Len Sibelt zorgde kort voor tijd voor de verdiende 4-4 en och als Sam Veltjen daarna die bal van 5 meter afstand van het doel iets beter had geraakt….Dank aan Mark Meijer van de A1 die vandaag bij ons aansloot. De 1e jaars A1 junior, een van de groeibriljantjes uit onze jeugdopleiding, stond ruim anderhalf jaar aan de kant na een kruisband operatie. Hij viel vandaag prima in en mooi voor iedereen dat hij weer kan spelen!

Voor we onder de kerstboom gaan zitten is er eerst de mooie clash tegen Rohda Raalte 2. A.s donderdagavond 15 december is de aftrap in deze tussenronde van het KNVB beker toernooi. Aanvang op het Heidepark is 19.30 uur.
Opstelling vandaag:
Tom Hulsman, Luuk Visser, Stef Tielbeke, Arjan Morrenhof, Rory Veltmaat,( excuus van vorige week dus nu 2x) Rory Veltmaat, Wouter van de Kolk, Robin Vlierman, Rik Lugtenberg, Glenn van den Berg, Jorik Smit en Sam Veltjen. Wissels in; Len Sibelt, Rutger Kutschruitter en Mark Meijer.