In zeven minuten beslist.

Na het debacle van vorige week met de dikke nederlaag tegen Albatross werd vandaag optimale scherpte geëist door trainer Paul Kloosterman in het thuisduel tegen Wijhe 2. Voor de laatkomers nog even de eerste zeven minuten beschouwd: 2e minuut: Hoekschop Lemelerveld, inzet gestopt, scrimmage en Stef Tielbeke voor de 1-0. 4e minuut: Rik Lugtenberg slalomt van de rechterkant naar binnen en zijn voorzet wordt door een Wijhespeler in eigen doel geschoten: 2-0.  6e minuut: Len Sibelt verschalkt op een haartje na met een lob de Wijhe doelman: het blijft 2-0. 7e minuut: een slecht weggewerkte bal wordt op 25 meter van het doel onderschept door Bram van de Kolk, zijn directe schot is niet eens hard of zuiver maar wordt van richting veranderd: 3-0 en wedstrijd gespeeld. Gewoon op tijd komen is de les aan supporters!!!

Daarna komt Wijhe wat beter in de wedstrijd en scoort in de 28e min uit een afgeslagen hoekschop de 3-1. Na rust zijn de beste kansen opnieuw voor Lemelerveld en na 53 min is het helemaal klaar. De voorzet van Len Sibelt op Rik Lugtenberg  is fraai, het terugleggen op de inkomende Tom Eilert ook.  Die is net een fractie eerder bij de bal dan de keeper: 4-1. De vervelende botsing die volgt is het meest pijnlijk voor de Wijhe doelman. Een vrije trap in de 67e min van Wijhe van 20 meter wordt hard in de muur geschoten. Omdat iedereen van  Wijhe : “Hands” roept geeft de scheids een strafschop. Rory Veltmaat vroeg zich naderhand af of een bal keihard op de zijkant van de kaak tegenwoordig ook al hands is…  4-2. Daarna zeeën van ruimte om in de counter de score op te voeren maar Wijhe maakte enkele ”nuttige” overtredingen om een vrije doortocht van o.a. Tom Eilert te beletten. Pas ver in blessuretijd komt de verdiende 5-2 via een strafschop van Rik Lugtenberg die onderuit werd gekegeld binnen de zestien.

Al met al een goed herstel  en de scherpte van vandaag zullen we ook a.s. zondag in het thuisduel tegen Activia 2 aan de dag moeten leggen. De laagvlieger won verrassend dik met 7-1 van Eerbeekse boys dat titelaspiraties heeft. Na vandaag staat Epe 2 zomaar 6 punten los bovenaan maar in deze competitie is alles mogelijk. Dank aan Tom Eilert van het 3e en Joeri Westemeier van het 4e voor hun bijdrage vandaag.

Opstelling: Tom Hulsman, Luuk Visscher, Arjan Morrenhof( 85e Joeri Westemeijer) Marko Hazelhekke, Rory Veltmaat, Stef Tielbeke, Robin Vlierman, Len Sibelt.,  Rik Lugtenberg, Bram van de Kolk,( 78 Wouter van de Kolk) Tom Eilert