Lemelerveld blijft koploper

Ook de thuiswedstrijd tegen Warnsveldse Boys leverde een overwinning op voor de ploeg van Richard Smit. Een verdiende winst na een niet al te hoogstaand duel zorgt dat Lemelerveld na 19 duels nog steeds de trotse koploper is in de 3e klasse B.

In het eerste kwartier speelde Lemelerveld goed en combineerde het prima. Dit leverde een enorme kans op voor Jordy Lugtenberg, maar hij schoot na een prachtige aanval recht op de doelman. Na deze goede openingsfase kregen de gasten de overhand. De ijzersterke achterlinie onder leiding van uitblinker Joey Nijenkamp hield echter makkelijk stand. En wanneer de gasten daar toch doorheen braken, stond doelman Rik Ramaker op de goede plek.

Na rust scoorde Lemelerveld al snel. Jordy Lugtenberg bracht een te harde voorzet snel terug en Job Heerink kon de bal panklaar leggen voor Stijn Kogelman. De linkerspits zorgde met een geplaatste schuiver voor de 1-0. De gasten deden er nog een tandje bij, maar frustratie, onmacht en slordig voetbal leverden vooral veel commentaar van hun kant richting scheidsrechter op. Een bal in het zijnet en een goede kans op de doellijn waren de grootste kansen voor de gasten. Lemelerveld had de wedstrijd echter veel eerder moeten beslissen. Het duurde nog tot de 69e minuut totdat de wedstrijd wel in het slot werd gegooid. Een hoge voorzet van Jordi de Haan zorgde voor miscommunicatie tussen doelman en verdedigers, waardoor Jordy Lugtenberg kon profiteren;2-0. Vlak voor tijd kon Thom Boeve van Warnsveldse Boys nog met een rode kaart inrukken na natrappen op Teun in de Wal. Altijd jammer dat dit soort incidenten een schaduw over een verder sportief duel werpen.

Hoe dan ook, Lemelerveld wint opnieuw en is nog steeds koploper. Overwetering en Columbia wonnen echter ook, waardoor het nu zeker is dat de bovenste drie ploegen de strijd om het kampioenschap zullen gaan uitvechten. En wij staan bovenaan, wij staan bovenaan…. Het worden nog mooie, spannende weken.

Na afloop van het duel konden veel supporters nog genieten van een door de selectie van 1 en 2 georganiseerd buffet, voorafgegaan door een interview van de trainers van 1 en 2. Ja, het was een mooie dag!

Volgende week speelt Lemelerveld een uitwedstrijd tegen Lochem. Aanvang 14:00 uur.

Opstelling Lemelerveld: Rik Ramaker, Joey Nijenkamp, Jordi de Haan, Jasper Gerritzen, Jorn Brummelenbos, Jeroen Exel, Robin Morrenhof, Jordy Lugtenberg, Stijn Kogelman (72. Wesley Vlierman), Teun in de Wal (84. Rik Lugtenberg) en Job Heerink.