Vechtdal gevecht

Lemelerveld 2 won zondagochtend met 2-4 de vechtdal derby tegen Dalfsen 2 met 2-4. Het was zo’n ochtend waar je met verbazing toekijkt hoe een wedstrijd zich kan ontwikkelen. Voor rust waren we  heer en meester tegen de  degradatiekandidaat. Al na 4 minuten prikte Bram van de Kolk op aangeven van Robin Vlierman de 0-1 binnen en  leken we een gemakkelijke zege te boeken. Helemaal toen op het halve uur  Rik Lugtenberg, weer prima spelend en hard werkend,  een vrije trap van Len Sibelt tegen de touwen kopte.  Dezelfde Sibelt poeierde op slag van rust van dichtbij de bal hard achter de Dalfser goalie:  0-3.  Het is gewoon dramatisch wat we laten zien zei good old Jan Grobee, leider van Dalfsen 2 in de rust. Daar had hij wel een punt want zelden kregen  we zoveel ruimte kregen om te voetballen.   Met de 0-3 bij rust leek de wedstrijd gespeeld,  althans dat  dachten we. Hoe anders kan het gaan.

Na rust bleven Vlierman en Sibelt in de kleedkamer en wisselde Kloosterman ook Rory Veltmaat en Sam Veltjen. Het bleek dat we zonder deze  sterkhouders die nooit verzaken op de training  vooral kracht tekort kwamen. Gelukkig hadden we een prima spelende  Roy Hauptmeijer die op het middenveld veel repareerde. Doelpuntenmaker Bram van de Kolk vergat zichzelf rond de 60 e min met een paar niet al te slimme acties.  Hij mocht van de jonge leidsman ( 18 jaar) uit Dronten   met twee keer geel vroegtijdig naar de douche. Dalfsen maakte de 1-3 en met nog een 25 minuten op de klok zelfs de 2-3. Het bleek dat onze invallers, terug van lange blessures, nog lang niet wedstrijd fit waren want Dalfsen kreeg alle gelegenheid en tijd om te jagen op de gelijkmaker.  Het was bij vlagen billenknijpen. Ver in blessuretijd maakte Glenn van de Berg  gelukkig aan alle onzekerheid een eind door de 2-4 te maken.

Trainer Paul Kloosterman staat voor de keuze om de resterende vier wedstrijden sociaal te wisselen of te gaan voor de derde periode titel.  We zullen  zien welke keuzes hij maakt. Bovenin leed sv Epe 2 een gevoelige nederlaag tegen Overwetering 2 en is de strijd om de titel opeens weer spannend.
a.s. Zondag spelen we thuis tegen Colmschate 2 en daar hebben we spreekwoordelijk nog een appeltje mee te schillen. Aanvang 10 uur.

Opstelling: Tom Hulsman, Luuk Visscher, Arjan Morrenhof, Marko Hazelhekke . Rory Veltmaat( 55 Daan Endeman) Robin Vlierman( 45 Wouter van de Kolk) Len Sibelt ( 45 Glenn van den Berg) Roy Hauptmeijer,  Sam Veltjen ( 60 Jorik Smit) Rik Lugtenberg, Bram van de Kolk.