Het was een mooie dag en dat was het!

Lemelerveld won de thuiswedstrijd van Overwetering en doet hiermee hele goede zaken voor het kampioenschap in de 3e klasse B. Vooral ook omdat de nummer 3 Columbia verloor van Wijhe ’92.

Lemelerveld had er alles aan gedaan om er een mooie dag van te maken. Het begon met de traditionele clash tussen de beide veteranenteams, waarna het vijfde elfal met een straatlengte voorsprong kampioen werd in Ommen. Donker randje aan dit succes was de aftocht van kersverse kampioen Marc Schoemaker met een ambulance, vanwege een arm uit de kom. Beterschap, Marc. Het vijfde elftal werd na thuiskomst met luid applaus onthaald in de sportkantine, waar het feest werd voortgezet met medewerking van DJ Marco. Het zevende lukte het helaas net niet om kampioen te worden tegen Ulu Spor, waar het met een 2-2 gelijkspel genoegen moest nemen. Volgende week dan maar, mannen. Ondertussen vond op sportpark Heidepark de keepersbattle plaats. Uitstekend georganiseerd en onder veel belangstelling konden de Lemelerveldse keepers hun kwaliteiten tonen. De voetbalschool kon op het hoofdveld met vol enthousisame aan papa’s, mama’s, opa’s en oma’s laten zien dat ze al een leuke bal kunnen trappen.

En toen het eerste elftal. Onder de tonen van de hymne van de Champions League betraden beide teams het hoofdveld, waarbij Lemelerveldse jeugdspelers de teams begeleiden. Wat een prachtig gezicht was dat.

In de eerste helft hadden de gasten uit Olst een licht veldoverwicht, maar ze slaagden er niet in om gevaarlijk te worden. Lemelerveld had aan 1 kans voldoende om op voorsprong te komen. Stijn Kogelman schoot uitstekend binnen, na defensief geklungel aan de kant van Overwetering.

Na rust had Lemelerveld wel het beste van het spel. Het was opnieuw Stijn Kogelman die zijn 17e competitiedoelpunt scoorde na matig wegwerken van de doelman van de gasten. Overwetering raakte in de blessuretijd nog de lat, maar kon niet voorkomen dat Lemelerveld uitstekende zaken deed voor het kampioenschap in de 3 klasse B.

Na afloop konden de vele bezoekers nog nagenieten van dit duel en tevens de wedstrijd PSV-Ajax bekijken in de bomvolle sportkantine.

Een mooie dag, een mooie winst, maar nog mooier om te zien dat een vereniging zo veel mensen weet te verenigen. En de gehaktballen? Allemaal op.

Volgende week speelt Lemelerveld de uitwedstrijd tegen Columbia. Houd de site in de gaten voor de actuele ontwikkelingen omtrent deze wedstrijd.

Opstelling Lemelerveld: Rik Ramaker, Jordi de Haan, Joey Nijenkamp, Jasper Gerritzen. Jorn Brummelenbos, Jeroen Exel, Jordy Lugtenberg (89. Bram van der Kolk), Teun in de Wal (77. Wesley Vlierman), Robin Morrenhof, Stijn Kogelman en Job Heerink.