Strijd om kampioenschap in 3B nog niet beslist

Het kampioenschap in de 3e klasse B is nog niet opgeëist door Lemelerveld. In theorie konden de manschappen van trainer Richard Smit vandaag bij winst op Columbia en verlies van directe belager Overwetering de titel op eisen. Na een verliespartij in Apeldoorn gaat Lemelerveld nog steeds fier aan kop.

Al vroeg in de wedstrijd komt de ploeg uit Apeldoorn op voorsprong doordat de rappe aanvaller op de zijkant de bal goed weet voor te brengen. Barry de Jong schiet de bal binnen en Columbia zit direct goed in de wedstrijd. Lemelerveld heeft in dit deel van de twee strijd wat moeite.

Op de helft van het eerste part van de wedstrijd krijgt Lemelerveld een penalty toegewezen door de prima leidende scheidsrechter Zilverberg, een aanvaller wordt vastgehouden binnen de 16. Een penalty is het gevolg. Job Heerink weet de stand, vanaf de stip, gelijk te trekken op 1-1. Tien minuten later krijgt Lemelerveld op de rand van het 16 meter gebied een vrije trap toegekend, nadat Jordy Lugtenberg wordt gevloerd door Columbia. Joey Nijenkamp schiet onberispelijk raak en Lemelerveld leidt met 1-2. Met deze stand wordt er ook gerust. Overwetering staat op dat moment achter tegen Warnveldse boys. Lemelerveld is met deze stand virtueel kampioen, maar de punten worden pas op het eind van de wedstrijd verdeeld.

Aan het begin van de tweede helft zijn er kansen over en weer, keepers redden en ballen schieten rakelings over en naast. Toch heeft Columbia het betere van het spel en komt het een kwartier voor het eind op gelijke hoogte door een doelpunt van Stefan Derksen. De 3-2 komt redelijk snel daarna op het score bord. Een terechte overwinning van Columbia is een feit als de scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd fluit.

Zondag 7 mei wordt het ongemeen spannend in de top van de 3e klasse B. Lemelerveld ontvangt op het eigen sportpark Heidepark uit Apeldoorn TKA. Columbia is de nieuwe nummer 2 en ontvangt Overwetering.

Stand in 3B:
1. Lemelerveld           24-54
2. Columbia                24-51
2. Overwetering         24-50

Bij winst op TKA en een gelijk spel in Apeldoorn kan Lemelerveld dus de kampioen worden. Op Sportpark Heidepark wordt om 14:00 uur afgetrapt. Kom allen om onze jongens aan te moedigen!

Opstelling Lemelerveld: Rik Ramaker, Jordi de Haan, Jasper Gerritzen, Joey Nijenkamp, Jorn Brummelenbos, Robin Morrenhof, Teun in de Wal (77´ Bram vd Kolk), Jeroen Exel,  Job Heerink, Jordy Lugtenberg en Stijn Kogelman (66’ Wesely Vlierman).