Informatieavond pupillenvoetbal

De jongste voetballers van onze voetbalvereniging gaan vanaf aankomend seizoen in een nieuwe wedstrijdvorm spelen op de zaterdagen. Dit betekent dat de huidige JO9-afdeling (F’jes) worden opgesplitst in JO9 en JO8. Een seizoen later volgen de JO10 tot en met de JO12 (vroegere E-teams en D’tjes).

Opzet
Waar JO9-pupillen nu nog op een half veld voetballen, zullen ze vanaf volgend seizoen op een kwart veld (42,5 x 30 m) spelen. De scheidsrechter wordt vervangen door een spelbegeleider. Er wordt afgestapt van 7 tegen 7 en een start gemaakt met het spelen van 6 tegen 6. Ook veranderen er een aantal regeltjes met betrekking tot het ingooien en spelhervattingen (vrije schoppen enz.)

Wat is het idee hierachter?
Het idee is dat pupillen vaker aan de bal komen. De bal is, zoals Johan Cruijff ooit zei, een essentieel onderdeel van het voetbal. Om jonge voetballertjes vaker aan de bal te krijgen, is het plan om de wedstrijdvormen voor de pupillen aan te passen aan de leeftijd. In het kort: hoe jonger de kinderen, des te minder spelers en des te kleiner de veldjes.

Informatie
Om een zo goed mogelijk beeld te krijgen van deze nieuwe wedstrijdvormen voor zowel de JO8 en JO9 als de JO10 t/m JO12, organiseren wij een informatieavond hierover. De presentatie zal verzorgt worden door Ab van der Velde, technisch jeugdcoördinator bij de KNVB voor de districten Noord en Oost. Deze informatieavond vindt vrijdag 12 mei plaats in de voetbalkantine van vv Lemelerveld en start om 19.30 uur. Alles en iedereen die – op welke manier dan ook – verbonden is met het jeugdvoetbal bij vv Lemelerveld, is welkom.