Bekerstrijd met twee gezichten.

Voetbal blijft soms een bizar spelletje.Je blijft aan het eind van een zonnige zondag op de fiets naar huis met een prangende vraag zitten want: Hoe is het mogelijk dat er zoveel niveauverschil zit in KNVB arbiters. Zondagochtend een 76 jarige!!!!scheidsrechter bij de wedstrijd tussen de 2e selecties van Lemelerveld en Voorwaarts Twello die prima fluit, overal dicht bijstaat en constant de juiste beslissingen neemt. Zondagmiddag bij het bekerduel tussen een 1e selecties van Lemelerveld en De Zweef een veel jongere leidsman die volgens velen helemaal niets van het voetbalspel begrijpt en een wedstrijd compleet om zeep helpt….
Terug naar de zondagochtend waar Lemelerveld 2 het opnam tegen reserve 1e klasser Voorwaarts Twello. Nieuwe trainer Jos Paul uit Eibergen wilde een aantal spelers uittesten op posities die menigeen de wenkbrauwen deed fronsen. Rory Veltmaat sloot voor een keer aan bij het derde elftal en pech was dat Daan Endeman in de warm-up geblesseerd raakte. Gevolg van het testen was dat we in het eerste bedrijf compleet werden weggetikt door de Voorwaartsen en blij mochten zijn dat het bij rust nog maar 0-1 stond. In de pauze werd er het nodige gerepareerd en werden we in het 2e bedrijf gelijkwaardig. Nog steeds stonden een aantal spelers op een voor hen vreemde positie, we trokken echter het initiatief naar ons toe en dat leverde resultaat op. Len Sibelt zette op het uur spelen in een duel met de doelman zijn achterste in de strijd, veroverde de bal en rondde heel beheerst af voor de 1-1. Bij vlagen was het grimmig en waardoor er de nodige blessurebehandelingen waren. 15 minuten voor tijd dirigeerde trainer Jos Paul verdediger Remco Smit mee na voren bij een vrije trap. Len Sibelt wist perfect het hoofd te vinden van de jonge verdediger die fraai de 2-1 binnen kopte. Vlak voor tijd, toen Voorwaarts alles op niets speelde, konden we ons geluk niet op toen compleet vrij voor de goal een bal toch nog werd naast geschoten door een Voorwaarts aanvaller. Hoe kan je zo’n bal missen vroeg een ieder zich af. Al met al een wat gelukkige overwinning waarin we vooral blij waren met de terugkeer van Ian Nijenkamp die na een jaar blessureleed weer van de partij is. We namen vandaag afscheid van Glenn van den Berg. De behendige aanvaller gaat voor zijn studie voor een half jaar naar Cyprus. We zullen hem missen alleen al om de wijze hoe hij in de derde helft een bierflesje ontdopt….Succes Glenn.
Donderdagavond spelen we een oefenwedstrijd bij Saasveldia, de vorige club van trainer Jos Paul. Zondag 17 september gaan we voor het 3e bekerduel uit naar Twello 2.
Opstelling: Tom Hulsman, Remco Smit, Rutger Kuttschruiter, Robin Vlierman, Wouter van de Kolk, Bram van de Kolk, Len Sibelt, Ian Nijenkamp ( 45 Glenn van den Berg,) Sam Veltjen, (55 min Sil Huijsmans) , Thymen Boerkamp, (45 Zep Ophof) Jorik Smit