Spetterend begin….nou niet dus

De voorbeschouwing afgelopen week op de Lemelerveld site beloofde veel goeds. Maar een “spetterend begin” werd een debacle van jewelste voor zowel de eerste als tweede selectie. De conclusie zal zijn dat het bij het tweede elftal snel beter moet worden. Een aantal spelers hebben moeite aan te haken bij het niveau dat gevraagd wordt. Op de mistige zondagochtend kwam er van de mooie plannen en speelstijl van nieuwe trainer Jos Paul helemaal niets terecht. Tegenstander Columbia 2 bleek vele maatjes te groot. De 0-4 eindstand was niet eens geflatteerd. Nog maar twee jaar geleden poetsen we Columbia 2 met 7-0 van het veld. Columbia 2 trainer Anton Juric haalde na de degradatie een aantal vedetten van weleer uit lagere teams. Ook vanuit uit het eerste elftal kwamen spelers over. Van buitenaf kwamen bovendien ook prima spelers en ziedaar een technisch vaardige en snelle ploeg die ongetwijfeld hoge ogen zal gaan gooien om het kampioenschap. Het lijkt echter korte termijn politiek. Voor een grote club als Columbia is het maar de vraag of het verstandig is een tweede selectie te hebben met wel erg veel oude kale hoofden… Wie de jeugd heeft, heeft de toekomst is niet voor niets een oude wijze spreuk. Over de wedstrijd zelf kunnen we kort zijn. Dankzij doelman Tom Hulsman en de slordigheid van de Columbia aanvallers stond het bij rust slechts 0-2. Wat mazzelen wij met zo’n keeper. Na rust, Jos Paul wisselde de complete rechterkant, werd het niet veel beter. Op alle fronten werden we afgetroefd en de spaarzame kansjes werden ook nog een knullig verprutst. Al met al een harde les in deze eerste wedstrijd en dat het uiteindelijk eindigde in 0-4 was meer te danken aan de Columbianen die het allemaal wel goed vonden dan aan de kwaliteit van de Oranje-witten. Hard trainen, opladen en toeleven naar de uitwedstrijd a.s zondag tegen Rohda 3 is de opdracht!
Opstelling: Tom Hulsman, Rutger Kuttschruitter( 45 Thymen Boerkamp) Marko Hazelhekke, Robin Vlierman, Daan Endeman ( 75 Rory Veltmaat) Ian Nijenkamp ( 63 Wouter van de Kolk) Zeb Ophof( 45 Remco Smit) Len Sibelt, Sil Huijsmans( 45 Sam Veltjen) Jorik Smit

Er is een reactie geplaatst

1. Bert

Mooi verslag!! De keeper was overigens slechts 17 en in de tweede helft kwam er ook een andere, nog hele jonge speler binnen de lijnen. Een mix van ervaring en jeugd.