Valse start voor Lemelerveld

Alle ingredienten waren aanwezig voor een prachtige middag en voor een belangrijk deel werd het dat ook. Het prachtige weer, de voorwedstrijden met onze voetbalschool en de opkomst van de spelers met onze jeugd aan de hand waren geweldig. Mooi om te zien hoeveel plezier onze toekomst hieraan beleefd.

Maar ja, de wedstrijd zelf was teleurstellend. Trainer Richard Smit gaf na het duel aan bijna alles vandaag fout ging of simpelweg niet lukte. En dat was ook de indruk van uw verslaggever. Het zat er vandaag niet in.

Na een kwartier kon de topschutter van Zuidwolde Frans Capellen voor de eerste keer juichen. Hij scoorde simpel na knullig verdedigen aan de zijde van Lemelerveld. En zo liep het eigenlijk in de rest van de eerste helft. Lemelerveld probeerde te voetballen, maar slaagde er niet in om gevaarlijk te worden. De gasten voetbalden simpel, bleven verdedigend simpel overeind, kregen de beste kansen en de ploeg van Smit mocht van geluk prijzen dat het met een 0-1 achterstand kon rusten.

Smit greep daarom na de thee in. Met Stijn Kogelman en Rik Lugtenberg voor jubilaris Jordy Lugtenberg en Roy Hauptmeijer begon Lemelerveld beter en kreeg het een aantal kansen. Kogelman bracht meer creativiteit in het team en Lemelerveld kreeg een aantal prima kansen. Helaas duurde dit offensief maar kort. In de 64e minuut scoorde Zuidwolde opnieuw en stond het 0-2. Achteraf bleek dit de definitieve nekslag voor de oranje-witten. Dat het in de slotfase nog een makkelijk gegeven strafschop tegen kreeg, terwijl de bal aan de andere kant ook wel op de stip gelegd kon worden, is alleen voor de statistieken van belang. Maar voor de volledigheid, Stef Raben schoot de penalty feilloos binnen.

Na afloop mocht de voorzitter Jordy Lugtenberg nog huldigen voor zijn 150e wedstrijd in het 1e elftal, maar de uitslag van dit openingsduel zorgde voor een grauwe deken over deze mijlpaal. Nogmaals gefeliciteerd, Jordy. Jammer dat zo’n mooie dag op deze manier moet eindigen, maar ook dat hoort nu eenmaal bij het voetbal. Je kunt het simpelweg niet voorspellen. Volgende week speelt Lemelerveld een uitwedstrijd tegen Olyphia. Aanvang in Noordwolde: 14:00 uur.

Opstelling Lemelerveld: Rik Ramaker, Roy Hauptmeyer (46. Rik Lugtenberg), Joey Nijenkamp, Jasper Gerritzen, Jorn Brummelenbos, Jordy Lugtenberg (46. Stijn Kogelman), Wesley Vlierman, Jeroen Exel, Robin Morrenhof, Matthias Reimink en Job Heerink.