2e en MOTM

MOTM staat voor; Man Off The Match. In de nieuwe KNVB app kan elk team zondags op de MOTM stemmen. Bij onze 2e selectie wordt Sil Huijsmans steevast elke week gekozen tot Man off the Match. Daarbij maakt het niet uit hoe hij gespeeld heeft. Vandaag, in het thuisduel tegen Colmschate 2, was hij echter onbetwist de MOTM. Al in de 2e minuut stond Sil bij een hoekschop van Len Sibelt op de goede plek voor de 1-0. Nadat dezelfde Sibelt in het eerste bedrijf van afstand de bovenkant van de lat raakte en Marko Hazelhekke de doelman tot een uiterste krachtsinspanning dwong, was Sil opnieuw trefzeker. De goed spelende Bram van de Kolk bediende Sil Huijsmans rond de 30e minuut bij de 2e paal op maat. Zijn kopbal werd nog geblokt maar hij ramde de bal vervolgens overtuigend binnen voor de 2-0. Colmschate 2 zorgde met lange passes voor veel druk op de defensie. Gelukkig voor ons bleken de geel-zwarten aanvallend niet meer de snelle ploeg van vorig jaar want doelman Tom Hulsman hoefde nauwelijks in actie te komen. De behendige linkerspits van Colmschate werd knap in bedwang gehouden door de jonge Thijmen Boerkamp. Bovendien zorgde het gewijzigde concept van trainer Jos Paul voor meer balans in de ploeg. Na rust, met de nodige wissels aan beide zijden, verzandde het duel tot niveau kelderklasse. We konden ons zelf verwijten niet eerder het duel in het slot te gooien want o wat hadden we daarvoor de ruimte en kansen. Naast de winst was het mooi te constateren dat Ian Nijenkamp, voor het eerst sinds zijn lange blessure, de 90 minuten vol kon maken. Hij was vandaag een geweldige motor op het middenveld want het was hard werken. Het duel werd uitstekend geleid door scheidsrechter Braamhaar uit Nijverdal en dat mag ook weleens gezegd.Uiteindelijk pakten we verdiend de eerste drie punten van het seizoen en dat zorgt voor vertrouwen richting het duel tegen Activia 2. Op de Steenenkamer aan de rand van Twello spelen we as zondag om 11 uur.
Opstelling: Tom Hulsman, Thijmen Boerkamp, Rutger Kuttschruiter, Marko Hazelhekke, Daan Endeman, Robin Vlierman, Len Sibelt( 84 Zeb Ophoff) Sil Huijsmans( 75 Rory Veltmaat) Bram van de Kolk( 45 Jorik Smit) Sam Veltjen ( 66e min Remco Smit) Ian Nijenkamp