VV Lemelerveld

6 Provinciën tocht

Op de eerste zondag van oktober begon vv Lemelerveld 1 met de eerste uitwedstrijd in de 2e klasse L.  Deze klasse leidt ons door dorpen en gehuchten, langs vaarten en sloten waar we doorgaans niet eerder zijn geweest. We treffen tegenstanders uit maar liefst 6 verschillende provincies. De eerste uitwedstrijd stond op het programma bij Olyphia uit Noordwolde, Friesland.

In het begin van de eerste helft tasten beide teams elkaar af. Lemelerveld heeft het lastig in de aanval. Onnauwkeurigheid in de passing en balaannames bij de ontvanger spelen parten, maar ook het hobbelige veld en het lange gras werken niet echt mee. Het gewenste spel komt er nog niet uit.

Na een half uur spelen komt Lemelerveld met een eerste schot op goal. Vlak voor rust krijgt Job Heerink de bal in het zestien meter gebied aangespeeld, maar hij verspeeld de bal en daarmee is een kans verkeken. In de tegenaanval komt Olyphia er gevaarlijk uit. Keeper Rik Ramaker redt in een 1 op 1 situatie. Vlak voor rust valt Robin Morrenhof geblesseerd uit door een enkel blessure. Met een dikke enkel verlaat hij het veld. Hopelijk valt de schade mee en zien we hem snel terug. Er wordt gerust met 0-0 op het scorebord.

In de tweede helft komt Olyphia op voorsprong, Lemelerveld laat het er niet bij zitten en komt bijna direct terug op 1-1 door een doelpunt van Rik Lugtenberg op aangeven van Matthias Reimink. Diezelfde Reimink heeft daarna een grote kans op treffer. Hij komt er goed door op links, maar schuift de bal net naast de goal van de tegenstander.

Tja, en als die aan de ene kant niet valt dan gebeurd het aan de andere kant vaak wel. Jorn Brummelenbos verslikt zich in de aanvaller van Olyphia. Die zet goed door en schiet de 2-1 binnen. Lemelerveld gaat meer op de aanval spelen en krijgt een vrije trap op een mooie rand zestien. Joey Nijenkamp schiet op hard op doel, waar de doelwachter alleen maar de bal kan wegstompen. Een terugspeel bal wordt nog bestraft met een vrije trap voor Lemelerveld, maar het doel wordt in het volle doelgebied niet gevonden.

Vijf minuten voor tijd komt Olyphia uit een corner op 3-1. Hierna maakt Zeb Ophoff zijn debuut in het team van Richard Smit. Vorig seizoen nog uitkomend in de JO19-1 en sinds dit seizoen bij de selectie ingedeeld.

Lemelerveld verlies haar eerste uitwedstrijd met 3-1 van Olyphia uit Noordwolde. Bij het verlaten van de provincie werd ons op een bord toegewenst: “Oan’t sjen” Eerst bij ons, dan zien we wel weer. Volgende week speelt Lemelerveld tegen Germanicus uit Coevorden. Om 14:00 uur wordt er afgetrapt op het sportpark Heidepark.

Opstelling Lemelerveld: Rik Ramaker, Roy Hauptmeijer (80’ Bram vd Kolk), Jasper Gerritzen (86’ Zeb Ophoff), Joey Nijenkamp, Jorn Brummelenbos, Robin Morrenhof (43’ Matthias Reimink), Rik Lugtenberg, Wesely Vlierman, Job Heerink, Jordy Lugtenberg en Jeroen Exel.