De eerste punten zijn binnen

Het thuisduel tegen Germanicus leverde een zwaarbevochten overwinning op voor Lemelerveld, dat het vandaag zonder de geblesseerde Robin Morrenhof moest doen. Na een prima eerste helft zakte het spelpeil na de thee flink naar beneden, maar werd de winst wel veilig gesteld. En dat is uiteindelijk het belangrijkste in deze 2e klasse Noord.

De gasten uit Coevorden hadden in de eerste minuten het beste van het spel. Lemelerveld keek de kat uit de boom en reageerde na die eerste tien minuten goed en nam het heft in handen. Het leverde een aantal kansen op voor het doel van Germanicus doelman Vincent Beugelink, maar het duurde nog tot halverwege de eerste helft dat deze eindelijk gepasseerd werd. Matthias Reimink brak aan de rechterkant door en kon vrij voor de keeper kiezen om af te leggen op Wesley Vlierman of zelf uit te halen. Hij koos voor het laatste en dit leverde Lemelerveld een 1-0 voorsprong op. Ook hierna waren er nog dotten van kansen via o.a. Stijn Kogelman voor de ploeg van Richard Smit om de voorsprong te vergroten. De grootste kreeg opnieuw Matthias Reimink. Na een uitstekende voorbereidende actie van Job Heerink, kreeg hij de bal binnen de vijf meter aangespeeld, maar zijn inzet ging via de keeper over het doel. Lemelerveld leek op rozen te zitten, Germanicus kwam er niet meer aan te pas. Vlak voor rust raakte Wesley Vlierman jammer genoeg geblesseerd en moest worden vervangen door Jordy Lugtenberg.

Na de rust veranderde echter het wedstrijdbeeld. De gasten probeerden druk te zetten op de Lemelerveldse verdediging, maar deze bleef onder leiding van doelman Ramaker en Jasper Gerritzen eenvoudig overeind. Ondanks een licht veldoverwicht bleek Germanicus niet in staat om echte grote kansen te creeeren en Lemelerveld kon naar hartelust op de counter spelen. De uitvoering hiervan was echter veel te slordig om de score uit te bouwen. Hier had Lemelerveld veel eerder de wedstrijd in het slot kunnen en moeten gooien.

En zo bleef het in Lemelerveld bij 1-0 en kon na het laatste fluitsignaal van de goed leidende scheidsrechter van Delden weer eens ouderwets gejuicht worden. Hoera! De eerste drie punten zijn binnen en dat werd tijd ook. Volgende week speelt Lemelerveld een uitwedstrijd tegen Heerde. Aanvang aldaar 14:00 uur.

Opstelling Lemelerveld: Rik Ramaker, Roy Hauptmeyer, Jasper Gerritzen, Joey Nijenkamp, Jorn Brummelenbos, Jeroen Exel, Wesley Vlierman (46. Jordy Lugtenberg), Rik Lugtenberg (85. Bram van der Kolk), Matthias Reimink, Job Heerink (89. Robin Vlierman) en Stijn Kogelman.