EERSTE COMPETITIEDUEL GAAT ONVERDIEND VERLOREN

Een nieuwe voetbaljaargang is van start gegaan. De meesten gingen weer met veel frisse moed het veld in om te strijden voor het echie, nl. voor de punten. Dit seizoen hebben we een poule van slechts zes elftallen, en daarbij is de indeling op het laatste moment ook nog flink omgegooid. Een voordeel hebben we als team wel. Alles is namelijk vrij dichtbij. De VE2 zit namelijk ook weer bij ons in de competitie, dus de clashes komen er weer aan. Dalfsen, Hoonhorst, Dedemsvaart en OVC’21 VE1 zijn de andere teams waar we tegen spelen. We gaan weer voor een mooie, maar bovenal spannende competitie waar iedereen van elkaar kan winnen! De eerste slag werd gespeeld op sportpark De Potkamp in Hoonhorst tegen de veteranen van Hoonhorst op zondag 24 september 2017. Tegen tienen werd er afgetrapt door beide elftallen. In de 1e helft ging het over en weer en waren beide elftallen ongeveer gelijkwaardig. Hoonhorst kwam uiteindelijk toch op een 1-0 voorsprong, want een speler kapte een onzer verdedigers uit en kon daarop scoren. We gingen echter niet bij de pakken neer zitten, want we hadden een paar fraai opgezette aanvallen, maar die bleken net niet succesvol. Met Zwaakie als een van de spelverdelers en de nieuwkomers Filmon en Dejen zou het uiteindelijk wel gaan lukken. Ronnie Zwakenberg gaf een op maat gegeven voorzet en de schrijver van dit stukje kon uiteindelijk de bal goed achter de Hoonhorst goalie koppen (in de kruising welteverstaan), 1-1. Nog geen vijf minuten later keken we alweer tegen een 2-1 achterstand aan, want door wat misfortuin kon een van de spelers van de thuisploeg de bal zo diagonaal in het zijnetje deponeren en daardoor scoren. We moesten dus opnieuw opboksen tegen een achterstand. We gingen rusten met een 2-1 achterstand. Zou het nog goed gaan komen in de 2e helft! Als team verdienden we uiteraard veel meer dan dat. In de 2e helft werd Hoonhorst meer op eigen helft teruggedrongen en werden we als team ook sterker. Dat resulteerde in enkele goede mogelijkheden, maar deze troffen echter nog geen doel. Arjan heerste als back en ook gastspeler Marc Schoemaker was een vaste waarde, evenals Roy Wippert centraal achterin. Gescoord werd er echter niet meer door beide elftallen, dus het resultaat was een onverdiende 2-1 nederlaag, zeker op basis van de 2e helft van de wedstrijd. Pal voor het eindsignaal dacht iedereen dat de gelijkmaker nog kwam, want Marc schoot het leder snoeihard op de binnenkant van de paal, maar eindigde helaas niet in het net. Het is en het blijft voetbal, dus het kan verkeren. Het competitieduel van gisteren tegen OVC’21 VE1 werd afgelast, maar komende zondag volgt voor ons de volgende wedstrijd, nl. de clash tegen Lemelerveld VE2. Om 10.00 uur wordt er afgetrapt op sportpark Heidepark (veld 2). We hopen op veel support, want zulke duels zien we niet veel toch!! Een ieder is van harte welkom!

Tot de volgende.

Eduard van Tolij (VE1)