Ritme

‘We missen ritme’. Met die woorden van begeleider Jan Bendijk verlieten we het hoofdveld op sportcomplex Heidepark na een 1-3 nederlaag. Tegen het Oranje-Zwart van Marienheem J015-1 kwamen we met JO15-2 gewoonweg een beetje tekort en konden we dat strijdend niet compenseren. De eerste wedstrijd in de competitie ging daarom helaas verloren. Teleurgesteld hingen de koppies daarom naar beneden.

Na afgelastingen in beker en competitie en een team dat zich terugtrok uit de competitie, was het alweer enige tijd geleden dat wij de kicksen onder hadden in een wedstrijd. En dat liet zich blijken. Vanaf de aftrap waren de gasten de bovenliggende partij en vielen zij ons aan. Na zo’n tien minuten spel resulteerde dat in een verdiende openingstreffer.

Gedurende de wedstrijd konden we daar maar weinig tegenover stellen. Maar omdat een strafschop niet benut werd en vele kansen gemist, bleef het lang maar 1 doelpuntje achterstand omdat ook wij de spaarzame kansen niet konden verzilveren. Een mooie kopbal van Danny uit een prima voorzet van Pepijn, scheerde rakelings langs het doel. Een prima intikker belandde aan de verkeerde kant van de paal.

Na bijna een uur voetballen verdubbelden de gasten de score. Kort daarna bracht Pepijn de spanning terug met de aansluitingstreffer. Helaas voor ons beslisteen de gasten daarna de wedstrijd. Zeker ook omdat goede kansen onzerzijds niet werden benut. De prima fluitende scheidsrechter R. Tielbeke kon dus uiteindelijk 1-3 op het digitale wedstrijdformulier noteren. Volkomen terecht. We moeten maar weer gewoon twee keer per week trainen en iedere zaterdag voetballen. Op zoek naar ritme.