Lemelerveld speelt gelijk en heeft nacompetitie

De laatste competitie wedstrijd van Lemelerveld eindigde in een gelijk spel, tegenstander Zuidwolde was blij met een punt en kon concluderen dat de uitslagen op overige velden voor hen gunstig uitpakten; ze zijn verzekerd van nog een jaar voetballen in de 2e klasse. Lemelerveld maakt zich op voor nacompetitie om promotie naar de 1e klasse. Mocht dat gebeuren dan is dat een historisch moment. Nooit eerder speelde Lemelerveld in de 1e klasse.

Op het kunstgrasveld in Zuidwolde probeerde de tegenstander direct vroeg druk te zetten en was de eerste kans voor de gastheren, maar de bal rolde voorzichtig langs de goal van Rik Ramaker. Snel daarna had Joey Nijenkamp een kopkans na een afgeslagen vrije trap. Na ruim een half uur wordt de bal van de lijn gehaald bij de oranjewitten. Hier komt Lemelerveld goed weg. In de daarop volgende aanval weet Stijn Kogelman met een afstandsschot wel het net te vinden en zo leidt Lemelerveld met 0-1. Dit is tevens de ruststand.

Zuidwolde komt in de tweede helft, een kwartier voor tijd, op 1-1. De bal werd van afstand goed ingeschoten. Jordy Lugtenberg brengt de 1-2 daarna op het scorebord. Hij scoort met een kopbal uit een corner. Kort daarna krijgt Robin Morrenhof na een mooie aanval de kans om de score op te voeren, zijn inzet gaat helaas over. Ook Stijn Kogelman denkt daarna te scoren, maar hij wordt terug gefloten door de scheidsrechter na een vermeend buitenspel volgens de assistent scheidsrechter van Zuidwolde. Daarna had Lemelerveld nog een penalty moeten krijgen nadat Stijn Kogelman onderuit werd gehaald in de zestien. Het werd niet opgemerkt door de scheidsrechter.

Zuidwolde komt op curieuze wijze op 2-2. Keeper Ramaker schiet de bal buiten om een blessure behandeling mogelijk te maken voor een van zijn medespelers. Zuidwolde pakt de bal op en gooit direct in. Lemelerveld protesteert maar de scheidsrechter laat doorspelen en zo wordt de gelijkmaker binnen geschoten. Lemelerveld kan zich opmaken voor de nacompetitie.

Programma nacompetitie voor een plek in de 1e klasse:

vv Lemelerveld – sv LSC1890
vv GAVC – vv Heerde
vv Hoogezand – sc Stadskanaal
sc Stadspark – Frisia 1883 LAC

Lemelerveld winnaar van de 2e periode in 2e klasse L Noord ontvangt zondag 2 juni sv LSC 1890 uit Sneek, de club komt nu uit in de 2e klasse K Noord en behaalde daar de 1e periode. Heerde (2e kl L)  winnaar van de  3e periode gaat op bezoek bij vv GAVC uit het Friese Grou. Sc Stadskanaal (2e kl L) neemt op basis van de ranglijst de periode van Dalfsen over. Stadskanaal gaat naar vv Hoogezand. Hoogezand en Frisia 1883 LAC uit Leeuwarden spelen in de 2e klasse K Noord. Stadspark en GVAC zijn de nummers 12 en 13 in de 1e klasse F Noord. Uit de 1e klasse verdwijnt vv Bergum. De Friezen gaan deel uit maken van de fusieclub FC Burgum en gaan naar de zaterdag als speeldag. Vandaar dat deze 8 ploegen gaan strijden voor 3 plekken in de 1e klasse. Na winst van deze wedstrijd volgt een finale wedstrijd op neutraal terrein. Na de finale is er nog een verliezerswedstrijd met als inzet de allerlaatste plaats in de 1e klasse.

Opstelling Lemelerveld: Rik Ramaker, Roy Hauptmeijer (58’ Jaron Hulsink), Joey Nijenkamp, Ian Nijenkamp, Remco Smit (58’ Stan Tielbeke), Jeroen Exel, Robin Morrenhof, Matthias Reimink (64’ Teun in de Wal), Jordy Lugtenberg, Job Heerink en Stijn Kogelman.

Er is een reactie geplaatst

1. joop

Niet alleen vv Bergum gaat naar de zaterdag maar ook Achilles 1894. Vandaar niet één maar drie plekken voor de eerste klasse.