Nacompetitie eerste en tweede

Het eerste en tweede elftal van VV Lemelerveld spelen zondag hun eerste nacompetitiewedstrijd om promotie. Beide teams werken hun wedstrijd af op het sportpark Heidepark. Het 2e speelt om 10.00 uur, het 1e om 14.00 uur.

In tegenstelling tot het vorige seizoen kende het tweede een uitstekende voetbaljaargang. Vorig jaar was de ploeg van Danny Berghuis nog terug te vinden in de onderste regionen, maar dit jaar draaide het tweede verrassend goed mee. Een knappe derde plek betekende uiteindelijk dat het elftal een periode overnam van kampioen Lochem SP, dat beide periodes pakte. Hierdoor mag het tweede aankomende zondag om 10.00 uur aantreden tegen WVV ´34 2 uit Hengevelde.

Indien Lemelerveld erin slaagt zondag te winnen, dan wordt maandag 10 juni (Tweede Pinksterdag) op neutraal terrein de finale om promotie naar de reserve 1e klasse gespeeld. De tegenstander is in dat geval Witkampers, de nummer 2 uit de competitie van het tweede. Dit team eindigde één plekje hoger dan het tweede in de reguliere competitie, waardoor het in de eerste ronde is vrijgeloot.

En dan het eerste elftal. Ook zij kenden een veel beter seizoen dan een jaar geleden. Destijds werden voor de winterstop niet al te veel punten in de wacht gesleept, maar in de tweede seizoenshelft slaagden de mannen van Richard Smit er desondanks toch in zich rechtstreeks te handhaven. Dit seizoen is het echter compleet anders. Van begin af aan draaide het team bovenin mee. Er werd zelfs lange tijd gestreden om het kampioenschap in de 2e klasse L. Helaas trok buurman Dalfsen uiteindelijk aan het langste eind. Doordat Lemelerveld 1 de tweede periode pakte, maakt het toch nog kans om volgend seizoen een klasse hoger te spelen. En dat zou uniek zijn, want nog nooit eerder kwam ons eerst elftal uit in de eerste klasse!

Om door te stoten naar de finale van de nacompetitie voor promotie moet zondag allereerst afgerekend worden met LSC 1890 uit het Friese Sneek. Deze ploeg eindigde op een 5e plek in de 2e klasse K, maar pakte de eerste periode. Het team dat zondag wint, mag zich opmaken voor de finale. Deze wordt maandag 10 juni afgewerkt, eveneens op neutraal terrein. Eventuele tegenstander is dan GAVC 1 uit Grou of Heerde 1, die vandaag eveneens tegenover elkaar staan. Mocht Lemelerveld zondag winnen en maandag 10 juni verliezen, dan volgt eventueel nog een herkansing op zondag 16 juni.

Zowel het eerste als het tweede kan uw steun aankomende zondag goed gebruiken. Graag zien wij u dan ook om 10.00 uur of 14.00 uur (allebei mag natuurlijk ook) op ons sportpark Heidepark!