Lemelerveld verliest van LSC 1890 en blijft 2e klasser

Lemelerveld heeft vandaag in de eerste ronde van de nacompetitie om promotie naar de 1e klasse met 1-2 verloren van LSC 1890. De thuisploeg stond tot de 74e minuut met 1-0 voor, maar moest uiteindelijk toch zijn meerdere erkennen in de ploeg uit Sneek. Door deze nederlaag is Lemelerveld volgens seizoen opnieuw actief in de 2e klasse.

In het begin van de wedstrijd was het voor beide ploegen enigszins zoeken. Lemelerveld probeerde direct hoog druk te zetten, maar dit wierp nog niet direct zijn vruchten af. Matthias Reimink was in de 25e minuut dicht bij de openingstreffer, maar hij zag zijn vrije trap gekeerd worden door de LSC 1890-doelman. In de 31e minuut belandde de bal wel in het vijandelijke doel via Jordy Lugtenberg. Scheidsrechter Klunder zag echter een handsbal en keurde het doelpunt om die reden af. Op slag van rust kwam de thuisclub toch op een 1-0 voorsprong. Joey Nijenkamp kopte van dichtbij raak uit een corner.

Na rust was het spelbeeld grotendeels hetzelfde als in de eerste helft. Jordy Lugtenberg had de thuisploeg in de 63e minuut op een 2-0 voorsprong kunnen schieten. De middenvelder kreeg de bal wat gelukkig in de voeten gespeeld, maar tikte de bal net iets te ver voor zich uit waardoor de doelman van LSC deze op kon rapen. De bezoekers probeerden de gelijkmaker te scoren, maar werden niet bijzonder gevaarlijk. Toch werd het in de 74e minuut  1-1. Een voorzet werd niet goed verwerkt in de defensie van de thuisclub, waardoor een LSC-aanvaller voor een leeg doel in kon schieten.

Lemelerveld kwam vervolgens weer wat tot leven en dat resulteerde in een aantal kleine kansjes. De grootste was in de 82e minuut voor Wesley Vlierman. Hij haalde van een meter of 20 uit, maar de vijandelijke doelman keerde zijn inzet. Vlak voor tijd viel de bal aan de andere zijde in het net. Lemelerveld probeerde vervolgens met man en macht de gelijkmaker te forceren, maar slaagde hier niet meer in.

Ondanks het verlies kan Lemelerveld terugkijken op een uitstekend seizoen. De mannen van Richard Smit eindigden op een verdienstelijke tweede plek en dat was aanzienlijk beter dan vorig seizoen. Volgend seizoen weer een nieuwe kans!