Aanstaande donderdag: Jubileumwedstrijd Heino – Lemelerveld

VV Lemelerveld speelt donderdag 4 juli een jubileumwedstrijd bij en tegen buurman VV Heino. Dit in het kader van het 50-jarige jubileum van de groen-witten en zij vieren hun feestje graag met de buren! Het wordt overigens niet zo maar een jubileumduel, maar een herhaling van de kampioenswedstrijd van 12 mei 1985.

Beide teams streden destijds in de laatste wedstrijd van het seizoen om het kampioenschap. Bij winst zou Heino de titel pakken en anders Lemelerveld. Zo’n 5000 mensen kwamen die dag naar sportpark De Kampen in Heino om getuige te zijn van deze bloedstollende ontknoping. De wedstrijd eindigde destijds in 1-1, waardoor onze mannen het kampioenschap konden vieren. De basisopstelling van Lemelerveld zag er toen als volgt uit: Harry Poelhekke, Wim Sibelt, Frans Kogelman, Marcel Reimink, Gerard IJsseldijk, Jan Heerink, Jos Herbrink, Hans Schrijver, Hendrie Zwinselman, Bennie Zwienenberg en René Jansen. Coach was Herman Sibelt, leider Anton Schakelaar en grensrechter Joop van Riel.

De Heinose formatie van weleer was uit op revanche en die kans krijgt de ploeg nu. Het wordt namelijk niet maar zo een jubileumwedstrijd, maar een kopie van die uit 1985. Het Heinose team van toen speelt donderdag 4 juli namelijk tegen (een groot deel van) de Lemelervelders die destijds in de wei stonden.

Aanvang op sportpark De Kampen is 20.00 uur.

Hieronder mooie sfeerbeelden van de wedstrijd uit 1985