Voorbeschouwing Lemelerveld 1 – LAC Frisia 1883

A.s. zondag 22 september gaat de competitie seizoen 2019-2020 van start. Lemelerveld is dit seizoen ingedeeld in de 2e klasse K. Dat betekent een weerzien van bekenden zoals o.a. Heerde, Dedemsvaart en Zuidwolde. Daarnaast gaan we ook  kennismaken met een zestal Friese clubs.

De eerste ontmoeting is tegen LAC Frisia  1883, waar LAC  staat voor Leeuwarder Athletische Club. De club uit de Friese hoofdstad behoort tot een van de oudste clubs van Nederland. Dit begon in 1883 met de oprichting van de club als een cricktetverening, waar vervolgens in 1884 ook de voetbalafdeling bij aansloot. De club speelt haar thuiswedstrijden op sportcomplex “De Magere weide” en beschikt sinds 2017 over een hoofdveld met kunstgras. ( “Hoezo kunstgras” schreef een bekende sportjournalist: “het is geen kunst en zeker geen gras”). In de afgelopen jaren pendelde het Friese vlaggeschip tussen de eerste en tweede klasse Noord. Na afgelopen seizoen in de eerste klasse te hebben gespeeld degradeerde de Leeuwarder club afgelopen seizoen via de nacompetitie om dit seizoen uit te komen in de tweede klasse.

Bij Lemelerveld is de selectie aangevuld met Naud Schrijver. De jeugdige verdediger manifesteerde zich in de oefen-en bekerduels zodanig dat hij voor trainer Richard Smit een welkome aanvulling is. De jonge Stan Tielbeke gaat vanwege stage en studie een treetje lager spelen. Na een prachtig seizoen waar sv Dalfsen de hoofdprijs pakte, staat de teller nu weer op nul. Met de steun van onze trouwe supportersschare hopen we, op de mooie grasmat van het Heidepark, wederom op een mooi seizoen.

Aanvang wedstrijd: Zondag 14.00 uur, sportpark Heidepark.

Door Anton Sibelt