Voorbeschouwing SC Emmeloord- Lemelerveld

De penningmeester van de vv Lemelerveld zal niet al te gelukkig zijn met de indeling in de 2e klasse K. Noord. Het waarom bleek afgelopen zondag. LAC  Frisia 1883 uit Leeuwarden bracht volgens Henk Slagman en Wim Brouwer, de mannen achter de kassa, slechts drie entree betalende supporters mee.   Het is even afwachten hoeveel supporters ons 1e elftal dit seizoen achterna gaan reizen maar dat zullen er ongetwijfeld meer zijn. Elftalleider Frans Kogelman deelde mee dat dit seizoen een zestal keer een spelersbus wordt ingezet.  Voor zover er zitplaatsen over zijn kunnen supporters dan mee in deze spelersbus. We informeren daarover op deze site.

Aanstaande zondag zullen ongetwijfeld vele trouwe  supporters op eigen gelegenheid afreizen naar Emmeloord om hopelijk te genieten van een lekkere pot voetbal. Lemelerveld startte afgelopen zondag uitstekend middels een 4-1 overwinning. SC Emmeloord liet de punten in Slagharen bij het gepromoveerde EMMS. De Emmeloorders hadden een groot veldoverwicht, waren de betere ploeg,  maar werden desondanks met  1-0 geklopt.  Na 4 á 5 wedstrijden zullen de krachtsverhoudingen in deze klasse wat meer duidelijk worden.

Bij SC Emmeloord namen  elftalmanager Klaas Huisman en een aantal routiniers aan het einde van het vorig seizoen afscheid.  Gevolg is ook dat we de prachtige en zeer uitgebreide voorbeschouwingen en wedstrijdverslagen van de hand van Huisman missen op de SC Emmeloord website.

Vorig seizoen werd het in de Noordoostpolder een 1-1 gelijkspel omdat de Lemelerveld aanvallers het vizier niet op scherp hadden staan. Dat moet dus deze keer beter. Job Heerink en Ian Nijenkamp waren afgelopen zondag afwezig maar maken in Emmeloord weer deel uit van de selectie.  Wesley Vlierman is herstellende van een spierblessure.

Aanvang op sportpark Ervenbos aan de Espelerlaan 84 in Emmeloord  is 14.00 uur.

Vorige week hadden we kunnen meldden dat naast Stan Tielbeke ook Roy Hauptmeyer heeft besloten om een stapje terug te doen.  Hij  kon niet altijd rekenen op een basisplaats en speelt nu wekelijks in het 2e elftal. Vanaf deze plek onze beterschapswensen aan trainer Danny Berghuis van het 2e elftal die vorige week een knieoperatie onderging en maandenlang uit de running is. Verheugend dat Rudy Keijzer, jarenlang jeugdtrainer en hoofd coördinator Jeugd  bij onze club,  zijn taken overneemt. We wensen hem veel succes.