Op naar Friesland

Aanstaande zondag 20 oktober gaan de mannen van Richard Smit op bezoek bij DTD in Cornjum.
Een blik op Google Maps kaart leert ons dat Cornjum net even boven Leeuwarden ligt.  DTD staat voor; De Trije Doarpen,  BritsumCornjum en Jelsum. Ze  richtten in  1939 samen een voetbalclub opgericht waarbij voor een sportcomplex in het middelste dorp Cornjum werd gekozen. DTD heeft een samenwerkingsverband met sc Cambuur dat steevast het seizoen begint met een oefenduel in Cornjum. Het mooie Friesche dorp  staat onder andere bekend om het prachtige kasteel en  landgoed Martena State.

DTD  speelde in de historie meest in de 4e klasse maar vanaf 2010 is er een stijgende lijn.  In het seizoen 2011-2012 speelde DTD  al een jaar in de 2e klasse. Via de nacompetitie werd in 2014-2015 opnieuw de stap naar de 2e klasse gemaakt.  Het afgelopen seizoen eindigde DTD op een  11e plaats in eindrangschikking van de 2e klasse K.

Dit nieuwe seizoen werd er na de  3-0 nederlaag in de eerste wedstrijd tegen Zuidwolde niet meer verloren.  Een 3-1 overwinning thuis op sv Veno, een zwaar bevochten 3-3 tegen het sterke Jubbinga, en een 2-2 in Dedemsvaart brengt  de ploeg van trainer Marius Hendriks op een gedeelde 7e plaats.

Lemelerveld zal  ongetwijfeld een  tegenstander ontmoeten die beduidend sterker is dan sv  Veno. De Vollenhovenaren beschikken over een aardig ploegje maar misten afgelopen zondag een drietal belangrijke spelers door blessures. Bij het uitverdedigen ging het vaak zo knullig mis dat we ons geen wedstrijd herinneren waarin de Lemelervelders  zo gemakkelijk aan de doelpunten kwamen. Een van de sterke punten van Lemelerveld is dat het niet afhankelijk is van één spits maar dat alle aanvallers het netje weten te vinden. Zondag in Friesland zal het er dus beslist anders aan toe gaan en kunnen de Oranje-Witten  rekenen op een felle en scherpe tegenstander.  Jaron Hulsink en Wesley Vlierman zijn nog vraagtekens. Na de training van donderdagavond maakt Richard Smit de selectie bekend.

Met de spelersbus mee.
Een klein aantal supporters kunnen zondag mee in de spelersbus. Deze vertrekt om 11.15 uur vanaf sportcomplex Heidepark.  Neem contact op met elftalleider Frans Kogelman wanneer je mee wilt in de bus.

Er is een reactie geplaatst

1. Gerrit

Die bus moet vol, gezellig!