Voorbeschouwing EMMS- Lemelerveld

Na een weekend van rust en misschien wel een zaterdagavond en nacht lekker stappen mogen de mannen van Richard Smit aanstaande zondag weer flink aan de bak. Op het programma staat het uitduel tegen Eendracht Maakt Macht Slagharen, kortweg EMMS.

De nieuwkomer in de 2e klasse startte de competitie redelijk goed maar moest  de laatste twee weken met de uitduels tegen titelkandidaten LAC Frisia en Jubbega erkennen dat het nog wel even wennen is. In de sporteditie van de Stentor stond afgelopen maandag de kop: Elke week strijden, maar niet vergeten te genieten over EMMS na de kansloze nederlaag tegen Jubbega. De ploeg van trainer Johan Oldekamp kon een half uur lang de ruimtes belopen in het Friese land maar werd daarna weggecounterd door de snelle voorhoede van Jubbega. Maar we lazen ook dat EMMS er na de twee nederlagen  helemaal klaar voor  is om voor een verrassing  te zorgen tegen koploper Lemelerveld.

Onwillekeurig gaan bij de wedstrijd van aanstaande zondag de gedachten terug naar het A1 elftal in het seizoen 2009-2010. De kampioenswedstrijd ging toen in Slagharen  tussen EMMS A1 en Lemelerveld A1. De  A1 pakte onder leiding van trainer Rudy Keijzer toen de titel! Namen uit die fantastische lichtingen  die later zelfs  promoveerden naar  de 4e divisie?  Onder andere Stijn Kogelman, Joey Nijenkamp, Rick Ramaker en Jordy Lugtenberg wisten nauwelijks wat verliezen was en stapelen al vanaf de E1 kampioenschap op kampioenschap.  Later voegden rond dezelfde lichting ook Wesley Vlierman en Robin Morrenhof zich bij het  selecte clubje van spelers die waarschijnlijk ook zondag aan de aftrap staan!
Andere talentvolle spelers,  geboren in begin jaren negentig,  gingen studeren, stopten of  spelen tegenwoordig in een van onze  lagere teams. Het zal ons niet verbazen wanneer ook een aantal spelers van EMMS uit die wedstrijd van 2010 aanstaande zondag op het spelersformulier staan!
Het kan dus zomaar weer een bloed fanatiek potje opgestroopte mouwen voetbal worden. Op sportpark De Kei,onder de rook van Avontuur -en attractiepark Slagharen,  wordt onder leiding van scheidsrechter Harmsen om 14.00 uur afgetrapt!

P.S. Staan die flitsers nog steeds langs de invalsweg in Slagharen?