Lemelerveld moeizaam naar drie punten

In een boeiend en  ook een sportief voetbalgevecht wist koploper Lemelerveld met de hakken over de sloot afgelopen zondagmiddag de punten in eigen huis te houden. Gezien het spelbeeld was een puntendeling wat meer terecht geweest maar daar maalde na afloop niemand om in het Lemelerveld kamp. De ploeg van Richard Smit startte overdonderend en binnen 7 minuten was het al 2-0. Stijn Kogelman roste een vrije trap vanaf de zestien snoeihard door de muur voor de 1-0 en  enkele minuten later was Matthias Reimink weer eens onnavolgbaar. Hij tekende na een fraaie actie heel beheerst voor de 2-0. LSC 1890 werd even compleet overlopen  en had de mazzel dat een verlengde vrije trap van Jeroen Exel via de onderkant lat geen doel trof. LSC herpakte zich hierna bewonderenswaardig en nam vol overtuiging het initiatief. Na 18 minuten was het  Jorn Wester namens LSC die van dichtbij doelman Ramaker kansloos liet;2-1. Diezelfde Wester, topscorer in de 2e klasse K, kopte rond de 36 minuut een voorzet schitterend binnen voor de 2-2  en tot de rust  kreeg LSC zelfs kansen op meer. Doelman Rik Ramaker was weer ouderwets op dreef en verdedigend moesten alle zeilen bijgezet worden om de geen achterstand op te lopen.

Na rust koos Lemelerveld voor een wat meer behoudend  concept en kwamen de linies wat dichter op elkaar te spelen. De tactiek werkte uitstekend  want al binnen 5 minuten na de hervatting profiteerde Stijn Kogelman  optimaal van de verkregen ruimte en scoorde zijn 2e van de middag; 3-2. LSC speelde vol op de aanval en  kreeg wat mogelijkheden mede door het vaak slordige en onnauwkeurige spel van de oranje –witten. Het was goed te zien dat de ploeg na de winterstop nog wedstrijdritme  mist. Omdat beide ploegen vol overgave speelden bleef het spannend. De jonge en snelle  Naud Schrijver stond na driekwart wedstrijd aan de basis van de 4-2. Na een rush over meer dan 50 meter bediende hij invaller Jordy Lugtenberg op maat die met een bekeken schuiver de LSC doelman kansloos liet. Wie dacht dat de wedstrijd hiermee  gespeeld was kwam bedrogen uit. LSC zette vol aan en 10 minuten voor tijd werd een voorzet fraai afgerond:  4-3. Job Heerink en invaller Jaron Hulsink kregen nog een paar dikke mogelijkheden om de wedstrijd op slot te gooien. Dat lukte niet. LSC bleef een rode kaart bespaart nadat Teun in de Wal,  op weg  naar een leeg doel, werd getorpedeerd. De goed leidende scheidsrechter was coulant.

Aanstaande zondag gaat Lemelerveld  op bezoek bij mede titelkandidaat Jubbega. Meer hierover in de voorbeschouwing eind deze week op de Lemelerveld site.

Opstelling Lemelerveld: Rik Ramaker, Jasper Gerritzen, Joey Nijenkamp, Ian Nijenkamp, Naud Schrijver, Robin Morrenhof, Jeroen Exel, Matthias Reimink ( Jordy Lugtenberg) Stijn Kogelman ( Jaron Hulsink) Wesley Vlierman (Teun in de Wal) en Job Heerink.