Voorbeschouwing Lemelerveld –LSC 1890

Aanstaande zondag hervat Lemelerveld de competitie tegen SVC  LSC 1890 uit Sneek.  Het Friese Sneker Voetbal Club Lycurgus-Sparta Combinatie behoort tot een van de oudste clubs in Noord Nederland met een rijke historie. In 1890 werd Lycurgus opgericht als een cricket en law tennisvereniging. In 1895  werd overgestapt naar het voetbal. De clubs Lycurgus en Sparta fuseerden in 1907.  Op het sportpark aan de Leeuwarderweg is de rijke historie onder andere  te zien aan een prachtige houten tribune,  inmiddels een rijksmonument.

LSC1890 begon dit seizoen wat matig aan de competitie maar is inmiddels opgeklommen naar een verdienstelijke 5e plek. De ploeg van trainer Erik van der Meulen is koploper in de 2e periode en lijkt de vorm te pakken te hebben! Voor het nieuwe seizoen heeft de club trainer Marcel Valk vastgelegd. Valk staat  nu nog aan het roer bij het Leeuwarder Lac Frisia. De Snekers hebben de ambitie uitgesproken de komende jaren uit te groeien naar een stabiele eerste klasser.

Afgelopen dinsdagavond speelde Lemelerveld in een aantrekkelijk duel met 1-1 gelijk  tegen zondag eerste klasser Heino. Beide trainers gebruikten het oefenduel  vooral om alle selectiespelers aan het werk te zien. Het goede nieuws is dat de aanvallers  Teun in de Wal en Job Heerink weer fit zijn. Met name Job was lange tijd uit de running en maakte tegen Heino weer de nodige speelminuten. Daarnaast is Stan Tielbeke weer terug van zijn buitenlandse stage en studie. Hij zal eerst weer de nodige trainings uurtjes moeten maken maar voor trainer Richard Smit prettig om binnenkort weer een speler van zijn  kaliber  bij de groep te hebben.

Beide clubs ontmoetten elkaar vorig seizoen in de nacompetitie voor  promotie. Het duel op die snikhete zondagmiddag tijdens  de Jan  Hagedoorn Memorial in juni 2019 was een les in de  krachten goed verdelen. In de slotfase sloeg LSC 1890 via Daan Daniëls genadeloos toe en werd het 1-2.  De nacompetitie leverde ook voor LSC niet het gewenste succes op. Naast Daniëls zullen de Lemelerveld verdedigers ook Jorn Wester scherp in de gaten moeten houden. Hij is op dit moment de topscorer in de 2e klasse K met 12 doelpunten.

Aanvang op het Heidepark is 14.00 uur