Voorbeschouwing vv Jubbega – Lemelerveld

0

 

Na de moeizame winst afgelopen zondag  tegen een van de beter voetballende ploegen uit de 2e klasse K, het Friese LSC 1890,  wacht zondag een tegenstander van misschien nog wel zwaarder kaliber. Het wordt een ware titelstrijd want Vv Jubbega heeft evenveel verliespunten als Lemelerveld.  Het doelsaldo is nog + 1 in het voordeel van Lemelerveld. De  Friezen hebben echter nog een inhaalduel te spelen. De wedstrijd tegen Heerde werd op 18 januari voor de 2e keer afgelast. Vv Jubbega beschikt namelijk niet over een kunstgrasveld en na een weekje slecht weer kan meestal niet gespeeld worden.  Je hoeft geen Pietje Paulusma te zijn om te voorspellen dat het nog maar zeer de vraag is of er aanstaande zondag wel gevoetbald kan worden in Jubbega.  De vele regen die al is gevallen en de weersverwachting voor de komende dagen beloofd niet veel goeds.

De mannen van Richard Smit zullen  zich desondanks moeten voorbereiden op een pittig en spannend duel. Vv Jubbega heeft namelijk de ambitie uitgesproken een stabiele eerste klasser te willen worden. Zo speelt nu onder andere oud- prof Xander Houtkoop in het karakteristieke witte shirt met verticale rode baan. Op het Heidepark werd het in een enerverende  duel tussen beide ploegen een doelpuntloos gelijkspel. Vv Jubbega maakte indruk met een  degelijke en  behoudende speelstijl en was gevaarlijk in de omschakeling en counter.

In de  sporteditie van de Stentor van afgelopen maandag troffen we een mooie reportage aan over Rik Ramaker en de vele andere talentvolle doelmannen in  Lemelerveld. Daan Zwinselman stond niet in het rijtje van Rene Grotenhuis, Mike Hauptmeijer en Kevin Reimink. Dat had wel gemogen want  Daan is nu 3e doelman bij vv Staphorst en hoopt komend seizoen de strijd aan te gaan om 1e doelman te worden bij de koploper van de zaterdag hoofdklasse.

Zondag 2 februari vertrekt  de spelersbus naar Jubbega om kwart voor twaalf vanaf het sportpark. Er kunnen een beperkt aantal supporters mee. Aanmelden kan via de intekenlijst op het prikbord in de sportkantine. Aanvang op T Heidefjild aan de Leidijk 20 in Jubbega is 14.00 uur.

Geef een reactie

*