Lemelerveld naar prima overwinning in Leeuwarden!

Koplopers LAC Frisia 1883 en Lemelerveld maakten er zondagmiddag op de plastic sprieten van sportpark De Magere Weide,  ondanks de wind, een heerlijke pot voetbal van. Breekpunt in de wedstrijd was de rode kaart voor de LAC Frisia doelman na het onderuithalen van de doorgebroken Matthias Reimink . Uiteindelijk werd het net als in het eerste duel 1-4 voor de Lemelervelders.

Lemelerveld opende scherp en geconcentreerd. Stijn Kogelman was al na enkele minuten dichtbij een treffer. In de 6e minuut maakte Jordy Lugtenberg de 0-1. Matthias Reimink en Job Heerink waren op het kwartier dichtbij een treffer maar werd de bal van de lijn gehaald door een Frisia speler. Ook de Friezen waren dreigend met een kopbal op de lat en moest Jasper Gerritzen doelman Ramaker te hulp schieten door een bal net voor de doellijn weg te werken.
Na rust een sterk Lac Frisa en al na enkele minuten was het Max Huiskamp die  vanaf rand 16 meter gebied  de bal hard binnen knalde 1-1. Lac Frisia denderde volop richting Lemelerveld doel waar Rik Ramaker diverse keren handelend moest optreden. De 66 minuut was cruciaal en moest Frisia doelman Loogen er met rood af na het onderuithalen van Matthias Reimink. Invaller Teun in de Wal schoot de gegeven strafschop feilloos in:  1-2.  Tegen de 10 Friezen maakten de Lemelervelders het zich daarna onnodig moeilijk door teveel onrust en slordigheid aan de bal. LAC Frisia,  tot de rode kaart  de betere ploeg,  bleef vol op de aanval spelen.  In de verkregen ruimte maakte Jeroen Exel  aan alle onzekerheid een eind door vanaf rechts de bal achter de invaldoelman te schieten:1-3. Wesley Vlierman, ingevallen voor Stijn Kogelman, maakte de terugreis voor de 15 meegereisde supporters extra prettig. Zijn balletje breed op Teun in de Wal voor de 1-4 was tevens de eindstand. Vermeldenswaardig dat scheidsrechter Gillian Westemeijer bereidt is gevonden om de taak van assistent scheidsrechter over te nemen van zijn oom Marco Westemeijer.

Met de overwinning heeft Lemelerveld de eerste aanval op de koppositie afgeslagen. De ploeg van Richard Smit kan zich na het carnaval gaan opmaken voor opnieuw een heel pittige match, uit tegen Jubbega,  op 1 maart aanstaande.

Opstelling Lemelerveld: Rik Ramaker, Jasper Gerritzen, Joey Nijenkamp, Ian Nijenkamp(  82e min Stan Reimink) Naud Schrijver, Jeroen Exel, Robin Morrenhof, Jordy Lugtenberg, Stijn Kogelman ( 62e min)Wesley Vlierman), Job Heerink ( 57e min Teun in de Wal) Matthias Reimink.

Er is een reactie geplaatst

1. Rene Jansen

Mooi verslag weer Anton!