Voorbeschouwing Jubbega- Lemelerveld

Koploper Lemelerveld gaat zondag 1 maart op bezoek in Lippenhuizen om daar te spelen tegen Jubbega. Het bestuur van Jubbega heeft buurtvereniging THOR uit Lippenhuizen bereidt gevonden het veld beschikbaar te stellen om de achterstand in wedstrijden niet verder te doen oplopen. Thor beschikt  over een prachtig kunstgrasveld.  ( Leuk weetje:  THOR staat voor: Tot Heil Onzer  Ribbenkast)

De mannen van Richard Smit zullen  zich  moeten voorbereiden op een pittig en zwaar duel want Jubbega heeft evenveel verliespunten als  de oranje-witten.  De Lemelervelders tankten een enorme dosis zelfvertrouwen door de 1-4 overwinning op het sterke LAC Frisia. Trainer Smit draaide er in de sporteditie van de Stentor  na de overwinning in Leeuwarden niet omheen: ,, Met de spelersgroep is besproken om vol voor het kampioenschap te gaan”! VV Jubbega heeft  eveneens titelaspiraties en de ambitie uitgesproken een stabiele eerste klasser te willen worden. Zo speelt nu onder andere oud- prof Xander Houtkoop in het karakteristieke witte shirt met verticale rode baan en werden meer spelers van buitenaf gehaald. We lazen ergens het advies dat vv Jubbega beter kan investeren in een goed veld of kunstgras!

Op het Heidepark werd het in een enerverende  eerste duel tussen beide ploegen een doelpuntloos gelijkspel.  Jubbega maakte indruk met een  degelijke en  behoudende speelstijl en was gevaarlijk in de omschakeling en counter. In de thuiswedstrijden is Jubbega vaak flink op dreef. Alleen Emmeloord wist de ploeg van Inne Schotanus in eigen huis te verrassen met 2-3.

Op 26 januari speelde  Jubbega de laatste competitiewedstrijd. Uit bij Drachten werd met 0-2 gewonnen. Op 18 februari werd geoefend tegen zaterdag derde divisionist, het Groningse  Harkemase boys. Het werd een afgetekende 7-2 nederlaag maar de Friezen wisten wel twee keer te scoren.

De TCR spelersbus vertrekt aanstaande zondag rond half twaalf vanaf het sportpark. Er kunnen een beperkt aantal supporters mee. Aanmelden kan via de lijst op het prikbord in de sportkantine. Aanvang in Lippenhuizen is 14.00 uur.

Adres van sportpark “De Kobunder”

Buorsterwyk 34

8408 JA Lippenhuizen

Er is een reactie geplaatst