Voorbeschouwing LAC Frisia 1883- Lemelerveld

Na twee zondagen zonder wedstrijd kunnen de mannen van Richard Smit zich gaan opmaken voor drie intensieve weken. A.s zondag, mits de storm Dennis geen roet in het eten gooit, de kraker in Leeuwarden tegen mede-koploper Lac Frisia, daarna een carnavalsweekend om vervolgens op 1 maart de strijd aan te gaan met mede titelkandidaat vv Jubbega. De afgelaste wedstrijd  van stormzondag Ciara op 9 februari j.l  tegen DTD staat nu gepland voor 2e paasdag, maandag  13 april.

Op naar Leeuwarden!
De weken van de waarheid zijn aangebroken. Is Lemelerveld in staat koploper te blijven en misschien wel voor het eerst in de historie de stap te zetten naar de 1e klasse? Wie in het Sallandse land de prestaties van Lemelerveld bespreekt krijgt doorgaans te horen dat het voetbalniveau in de regio Noord beduidend minder is dan in Oost. Feit is dat de huidige selectie  de beste prestatie tot nu toe neerzet in de 75 jarige clubhistorie. Daar mogen we best trots op zijn en maakt het niet uit op je koploper bent in Noord of Oost.

De eerste competitiedag  in september 2019  kwam LAC Frisia naar het Heidepark en liet ondanks de 4-1 nederlaag een prima indruk achter. De Leeuwardense ploeg bleek toen door diverse spelerswisselingen nog niet goed op elkaar ingespeeld. Het team van trainer Marcel Valk, volgend seizoen hoofdcoach bij LSC Sneek, bleek over een aantal technisch zeer vaardige spelers te beschikken. De Lemelerveld aanvallers waren die zondag echter superscherp en zorgden voor het verschil.

LAC Frisia 1883 behoort tot een van de roemrijke clubs in Noord Nederland. In 1883 werd de club opgericht als een cricktetverening. In 1884 sloot ook de voetbalafdeling aan. De club beschikt sinds 2017 over een hoofdveld met kunstgras en speelt haar thuiswedstrijden op sportcomplex “De Magere weide”, vernoemd naar een boerderij die daar in het midden van de 19e eeuw  werd gebouwd. Restanten van die Stelpboederij werden gevonden tijdens de aanleg van het kunstgras hoofdveld in 2017!

Bij Lemelerveld is Jaron Hulsink niet van de partij. Trainer Richard Smit beschikt verder over een compleet fitte selectie die er op gebrand zal zijn een goed resultaat neer te zetten in Leeuwarden!

Met de bus mee

Voor een aantal supporters is er plek in de spelersbus die zondag om 11.30 uur vertrekt vanaf het sportpark. Opgave op het prikbord in het clubhuis.

Adres Sportpark De Magere Weide: Magere Weide 9, 8915 AV Leeuwarden