Voorbeschouwing Lemelerveld – DTD

Jubbega-Lemelerveld werd, zoals we al een beetje voorspelt hadden,  afgelopen zondag afgelast. De weersvoorspellingen voor aanstaande zondag  beloven ook al niet veel goeds. Er wordt heel veel regen en ook wind verwacht en het zou jammer zijn voor een ieder als de wedstrijd op het plastic en rubber van veld 3 moet worden gespeeld.

Tot vreugde van teamleiders Frans Kogelman en Sander Boerkamp staat op beker-inhaalzondag 23 februari de al eerder afgelaste wedstrijd Jubbega-Heerde al op het programma. Die zondag zijn beide heren,  een deel van de selectie en heel veel andere Lemelervelders,  namelijk  vol ondergedompeld in het carnaval. Sander als voorzitter van CV De Sprokkelaars en Frans als een van nestors van carnavalsgroep Simpel. Ex 1e elftalspeler en nu 5e elftalspeler Patrick Bouwmeester zwaait als Prins Pé van t Café als Prins Carnaval de scepter over ons Sprokkeldorp.  Voetballen in  zo’n carnavalsweekend  is een heel slecht idee. ( en stukkies schrijven trouwens ook…).Volgens Frans Kogelman zal de wedstrijd Jubbega-Lemelerveld naar verwachting worden gespeeld op 2e paasdag,  maandag 13 april.

Door de afgelasting is het Leeuwardense LAC Frisia in punten op gelijke hoogte gekomen met Lemelerveld.  Jubbega heeft nog een inhaalduel te gaan en kan in punten ook gelijk komen met de koploper. Hoe spannend wil je het hebben en wat een mooi affiche voor de 2e seizoenshelft.

Aanstaande zondag staat de ontmoeting met VV DTD op het programma. DTD staat voor De Trije darpen, Jelsum, Cornjum en Britsum. Deze kleine Friese dorpen, net boven Leeuwarden,  hebben samen in 1939 een voetbalvereniging opgericht. DTD speelt nu voor vijfde achtereenvolgende seizoen in de 2e klasse.

In Cornjum had Lemelerveld, na een prima eerste helft en een ruststand van 0-3, het knap lastig in de overige 45 minuten.  Het leek of de theeman van DTD tijdens de rust een pittig goedje in de thee van de thuisclub had gestrooid want wat een strijd en passie was er opeens aan DTD zijde. De 2-3 overwinning van Lemelerveld was  uiteindelijk zwaarbevochten maar wel verdiend.

Na de  zeperd op 10 november tegen LSC 1890 met de onthutsende  8-0 nederlaag nam DTD afscheid van trainer Marius Hendriks en de nieuwe trainer Daniel Schmidt lijkt voor een zwaar verdedigend concept te hebben gekozen. De afgelopen wedstrijden krijgt DTD namelijk veel minder doelpunten tegen en won in de winterstop een oefenduel tegen LAC Frisia zelfs met 2-3. Lemelerveld kan dus een tegenstander verwachten die  “de bus gaat parkeren” en veel strijd zal leveren. Aan de mannen van Richard Smid de taak daar doorheen te voetballen.

Alle ingrediënten zijn aanwezig voor een spannend duel. Wie bij de oranje –witten aan de aftrap verschijnen kunt u zien op ons prachtige Heidepark, mede dankzij die geweldige onderhoudsploeg, vanaf 14.00 uur.

Pupil van de week is aanstaande zondag Gijs Krisman. Gijs speelt in JO 10-4 en we wensen hem heel veel plezier.