Jubbega en Lemelerveld in evenwicht;1-1

Op het kunstgras van THOR in Lippenhuizen maakten Jubbega en Lemelerveld, ondanks de straffe wind dwars over het veld,  een aantrekkelijke voetbal pot van. Matthias Reimink was afwezig en Ashwin Rientjes was de assistent scheidsrechter. De eerste helft was overduidelijk voor de koploper, in het tweede bedrijf waren de Friezen de bovenliggende partij. Met de 1-1 einduitslag konden beide ploegen en de opvallende grote aantallen  aanwezige supporters wel leven.

Door de barre weersomstandigheden in de afgelopen weken werden wedstrijden in Jubbega een aantal keren afgelast. De Friezen beschikken niet over kunstgras en om de achterstand in wedstrijden niet verder te doen oplopen werd in overleg met buurtvereniging THOR overlegd om daar het inhaal  duel te spelen.

Op de geboortegrond van de bekende Foppe de Haan, pakte Lemelerveld in Lippenhuizen vanaf de aftrap het initiatief. Jubbega zakte zoals verwacht weer massaal in en het Lemelerveldse centrale duo, de gebroeders Nijenkamp,  konden in de laatste linie  naar hartenlust de bal  rondspelen loerend op de ruimte voor de aanval. Jordy Lugtenberg  testte na 10 minuten de invaldoelman met een harde schuiver en ook Wesley Vlierman op aangeven van Stijn Kogelman was dichtbij een treffer. Jubbega stelde hierbij bar weinig tegenover. De altijd hardwerkende Robin Morrenhof kreeg voor een licht vergrijp een gele kaart. Vlak voor rust kwam Lemelerveld verdiend op voorsprong. Job Heerink verlengde met het hoofd een hoge bal over de keeper voor de 0-1. De doelman torpedeerde Job vol in de ribben  dusdanig dat deze geblesseerd naar de douche moest. Opvallend: THOR staat voor: Tot heil onzer ribbenkast… Niet voor Job dus….Teun in de Wal kwam hem vervangen.

Na de thee verliet Jubbega de verdedigende  stellingen op zoek naar de gelijkmaker. Ondanks het vele balbezit en dreiging kwamen de rood-witten niet tot echte kansen en ook de mannen van Richard Smit waren aanvallend minder op dreef. Door een foutje in de Lemelerveld defensie kwam Jubbega rond de 70e minuut  op gelijke hoogte. De van 1e klasser  vv Heerenveen overgekomen Jacco Kuiper pakte het cadeautje netjes uit: 1-1. In de slotfase moest Lemelerveld alle zeilen bijzetten om het puntje over de streep te trekken. Al met al een terechte uitslag.

Lemelerveld blijft koploper maar Jubbega heeft even veel verliespunten. Het blijft dus ongekend spannend aan de top van de ranglijst in de 2e klasse K waar ook LAC Frisia en Sc Emmeloord op het vinkentouw zitten.

Aanstaande zondag speelt Lemelerveld  thuis tegen sc Emmeloord en is een gevaarlijke en pittige tegenstander. De Polderboys behalen prima resultaten in uitwedstrijden.
Aanvang  het Heidepark is 14.00 uur.

Opstelling: Rik Ramaker, Joey Nijenkamp, Ian Nijenkamp, Naud Schrijver, Jasper Gerritzen, Jeroen Exel, Robin Morrenhof, Jordy Lugtenberg, Job Heerink ( 45e min Teun in de Wal) Stijn Kogelman, Wesley Vlierman.