Lemelerveld verliest van Emmeloord

Lemelerveld heeft vanmiddag een dure nederlaag geleden tegen SC Emmeloord. Op en druilerig en koud sportpark Heidepark moesten de oranje-witten na 90 minuten voetbal hun meerdere erkennen in de polderclub: 1-2.

De ploeg van Richard Smit begon voortvarend aan het duel. Er werd direct hoog druk gezet op de bezoekers en dat resulteerde meteen in een aantal kansen. Wesley Vlierman werd na 4 minuten oog in oog gezet met de keeper van Emmeloord, maar de aanvaller slaagde er niet in hem te verschalken. Emmeloord kwam vervolgens iets beter in de wedstrijd en kreeg na 12 minuten de eerste grote kans. Doelman Ramaker reageerde snel en tikte de bal net over zijn doel.

In het resterende deel van de eerste helft was het voornamelijk Lemelerveld dat het spel maakte en de thuisploeg kreeg ook de nodige kansen. Zo zette Matthias Reimink Stijn Kogelman na 22 minuten voetbal met een mooie steekbal alleen voor de keeper, maar de inzet van Kogelman belandde op de paal. Diezelfde Kogelman wist na 26 minuten voetbal het net wel te vinden. Na overleg tussen de scheidsrechter en de grensrechter van Emmeloord werd de goal echter afgekeurd, omdat er sprake zou zijn van buitenspel. In de 43e minuut was het wel raak. Reimink bikkelde zichzelf door de defensie en trok de bal vanaf de achterlijn voor, waarna een Emmeloord-verdediger de bal achter zijn eigen doelman werkte.

Na rust kwamen de bezoekers steeds beter in de wedstrijd. Eerst werden er een paar kleine kansen gemist, maar na 56 minuten scoren was het wel raak. Na een panklare voorzet werd de bal knap achter doelman Ramaker gekopt. Vervolgens ging het spel op en neer. Beide ploegen kregen de nodige kansen, maar de 1-1 stand bleef op het scorebord staan. In de 86e minuut werd het echter toch 1-2 voor de bezoekers. Ian Nijenkamp veranderde een inzet van een Emmeloorder van richting, waardoor Ramaker geen antwoord meer had. Eindstand: 1-2.

Volgende week gaat Lemelerveld op bezoek bij Oerterp. Supporters die met de bus mee willen, kunnen zich opgeven middels de lijst in de kantine. De bus vertrekt om 11.30 uur, de wedstrijd begint om 14.00 uur.