Voorbeschouwing Lemelerveld- SC Emmeloord

Koploper Lemelerveld is de twee gevreesde uitwedstrijden tegen concurrenten LAC Frisia en Jubbega aardig goed doorgekomen. Volgens trainer Richard Smit had Lemelerveld afgelopen  zondag tegen Jubbega zelfs de volle winst kunnen pakken. Met name in de eerste helft waren de Lemelervelders prima op dreef.

De weg naar de titel in de 2e klasse is echter nog lang en zwaar. Aanstaande zondag tegen sc Emmeloord staat er alweer een kraker van formaat op het programma. De polderboys uit Emmeloord staan aan kop in de 2e periode en bezetten de derde plek op de ranglijst.  Ze kunnen weliswaar achterhaald worden door Jubbega en LSC uit Sneek maar het geeft wel de kracht van het team van trainer Dick Krommenhoek en zijn assistent Rob Nugter aan. Beiden vertrekken overigens na dit seizoen naar zaterdag 1e klasser Olde Veste uit Steenwijk.

Emmeloord blijkt een lastig te kloppen tegenstander. De ploeg werd enkele weken geleden wel  uit het bekertoernooi geknikkerd  door competitiegenoot  LAC Frisia maar er werd dit seizoen in competitieverband slechts twee keer verloren. Een van die twee nederlagen was op het eigen veld tegen Lemelerveld. Matthias Reimink zorgde voor de 0-1 overwinning.  Memorabel de twee gemiste strafschoppen van Lemelerveld in die wedstrijd.

Beide ploegen zullen zondag ongetwijfeld voor de winst gaan. Sc Emmeloord zal in de strijd om de tweede periode volle bak moeten spelen en voor Lemelerveld telt in de titelstrijd alleen een overwinning.

Matthias Reimink is zondag weer bij de selectie. Spits  Job Heerink, die bij zijn treffer in Jubbega een  geweldige beuk  kreeg van de Friese doelman,  is met gekneusde ribben  naar verwachting  6 tot 8 weken uitgeschakeld.  Sterkte gewenst aan  Job want wat is het voor hem met al die blessures een vervelend seizoen! Misschien kan hij  te rade gaan bij zijn neef Maikel Kieftenbeld als het over blessureleed gaat? Voor Kieftenbeld het goede nieuws dat hij sinds enkele weken weer bij de wedstrijdselectie zit van Birmingham City en afgelopen zaterdag als invaller weer minuten maakte!

Pupil van de week is aanstaande zondag Gijs Krisman. Gijs speelt in JO 10 – 4 en we wensen hem heel veel plezier.
…………………………………….

Aanvang aanstaande zondag op het Heidepark is 14.00 uur.

Mocht u deze voorbeschouwing ( te ) uitgebreid vinden? Ga dan de komende dagen maar eens naar de site van SC Emmeloord….

Er is een reactie geplaatst

1. SCE 1

Waardering voor degene die de allerlaatste zin heeft opgeschreven, hier is zeker om gelachen binnen de selectie!

Groetjes van jullie aankomende tegenstander(s)