Voorbeschouwing vv Oertwerp- vv Lemelerveld

Onder de rook van Drachten ligt in de gemeente Opsterland het dorp Ureterp. In 2019 had het 4.800 inwoners en om er te komen vanuit Lemelerveld is het ruim 95 km rijden via Hoogeveen en afslag 31 op de A 28.

De strijd om het kampioenschap in de 2e klasse K is na de nederlaag van Lemelerveld tegen Emmeloord volledig losgebrand. In de sport editie van de Stentor lieten trainer Richard Smit en doelman Rik Ramaker afgelopen maandag optekenen dat ze behoorlijk teleurgesteld waren over de nederlaag maar er feitelijk niet veel is veranderd. Alleen Jubbega kan in puntenaantal over Lemelerveld heen. Vorig seizoen was  Lemelerveld in felle strijd gewikkeld met sv Dalfsen. Toen stonden beiden na 16 wedstrijden aan kop met 35 punten. Nu staat de teller na 16 wedstrijden op 36 punten. Daarbij kan opgemerkt worden dat Lemelerveld nu tegen alle directe concurrenten twee keer heeft gespeeld.

Aanstaande zondag gaat Lemelerveld in Ureterp op bezoek bij vv Oerterp. De Friezen maken een moeizaam seizoen door en staan met 12 punten net voor Veno en DTD op een 12e plaats.  Op het Heidepark was Lemelerveld in het thuisduel op 10 november de eerste 45 minuten heer en meester en na een 3-0 ruststand ging iedereen er vanuit dat de wedstrijd gespeeld was. Hoe anders de 2e helft toen de Oerterpers met opgestroopte mouwen uit de kleedkamer kwamen en het de oranje –  witten nog knap lastig maakten. Het werd uiteindelijk 3-1.

De 12e positie op de ranglijst maakt vv Oerterp tot een gevaarlijke tegenstander die er alles aan zal doen om Beilen en Drachten bij te blijven en om uit de degradatiezone te komen. De blauw-witte formatie van trainer Huitema staat bekend om zijn fysieke kracht en tomeloze energie die ze in een wedstrijd stoppen. Aan Lemelerveld de taak  vol de strijd aan te gaan voor de drie punten..

Aanvang op sportcomplex  de Griene Greide  aan de Griene Laene 9247 GT in Ureterp is 14.00 uur.

De TCR bus vertrekt om 11.30 uur vanaf de parkeerplaats . Er kunnen een beperkt aantal supporters meereizen in de spelersbus. Aanmelden kan via de lijst op het prikbord in de hal van het clubhuis.